CNAIR RELANSEAZA LICITATIA PENTRU STUDIILE DE FEZABILITATE AFERENTE DRUMULUI DE MARE VITEZA FILIASI-LUGOJ

CNAIR anunta ca incepe licitatia efectiva pentru Studiile de Fezabilitate ale drumului de mare viteza Filiași – Lugoj. CNAIR a transmis pe 11 aprilie 2022, la ANAP, documentatiile de atribuire pentru elaborarea studiilor de fezabilitate necesare constructiei drumului de mare viteza Filiasi – Lugoj.

Drumul de 230 km va fi impartit in patru loturi.

Astfel, CNAIR a transmis spre publicare anunturile de participare pentru relansarea elaborarii studiilor de fezabilitate:

1. DRUM DE MARE VITEZA FILIASI – DROBETA TURNU SEVERIN (~ 70 km)

2. DRUM DE MARE VITEZA DROBETA TURNU SEVERIN – DOMASNEA (~ 65 km)

3. DRUM DE MARE VITEZA DOMASNEA – CARANSEBES (~ 45 km)

4. DRUM DE MARE VITEZA CARANSEBES – LUGOJ (~ 50 km)

Termenul de depunere a ofertelor a fost stabilit pentru toate cele patru proceduri in data de 15 iunie 2022, in conformitate cu prevederile legale in vigoare și ale documentatiei de atribuire.

Durata Contractelor aferente studiilor de fezabilitate este de:

1. FILIASI – DROBETA TURNU SEVERIN (20 de luni, din care 18 luni pentru realizarea Studiului de fezabilitate)

2. DROBETA TURNU SEVERIN – DOMASNEA (28 de luni, din care 26 de luni pentru realizarea Studiului de fezabilitate)

3. DOMASNEA – CARANSEBES (24 de luni, din care 22 de luni pentru realizarae Studiului de fezabilitate)

4. VITEZA CARANSEBES – LUGOJ (20 de luni, din care 18 luni pentru realizarea Studiului de fezabilitate)

Astazi (luni, 18 aprilie 2022, n.r.) au fost postate in SEAP anunturile licitatiilor pentru Studiile de Fezabilitate necesare celor 4 loturi ale Drumului de Mare viteza Filiași – Drobeta Turnu Severin – Domașnea – Caransebeș – Lugoj (230 km). Termenul limita pentru depunerea ofertelor este 15.06.2022. Durata pentru realizarea Studiilor de Fezabilitate pentru cele 4 loturi este cuprinsa intre 18 luni și 26 de luni”, precizeaza ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu.

Lotul 1: Filiasi-Drobeta Turnu Severin (70 km), 18 luni

Lotul 2: Drobeta Turnu Severin – Domasnea (65 km), 26 de luni

Lotul 3: Domasnea-Caransebes (45 km), 22 de luni

Lotul 4: Caransebes-Lugoj (50 km), 18 luni

Sunt termene realiste care permit ulterior constructia acestui drum de mare viteza intr-o perioada de timp decenta”, adauga Grindeanu.

La finele lunii martie, Compania Nationala de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a anulat licitatia pentru studiul de fezabilitate necesar construirii drumului de mare viteza Craiova – Lugoj, parte a „Autostrazii Sudului”. Traseul noului drum se suprapunea pe sectiunea Craiova – Filiasi cu cel al drumului expres Craiova – Tg. Jiu, proiect contractat anul trecut.

Articolul precedentUTI A INSTALAT SOLUTIILE DE SECURITATE LA AEROPORTUL DIN BRASOV – Este primul aeroport construit de la zero in Romania in ultimii 50 de ani
Articolul următorAEROPORTUL DIN CONSTANTA, RIDICAT LA STANDARDE EUROPENE – Ministrul Transporturilor semneaza 3 contracte de 136 milioane lei

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.