SE DESCHIDE UN NOU PUNCT DE TRECEREA FRONTIEREI – A fost infiintata o noua vama intre Beba Veche si Kubekhaza, Ungaria

Guvernul a aprobat deschiderea punctului international de trecere a frontierei de stat Beba Veche (RO) – Kubekhaza (HU). Pentru acesta, un sector al DJ682 va trece in administrarea Ministerului Transporturilor si va fi incadrat in categoria drumurilor de interes national.

Decizia a fost aprobata in prima sedinta de Guvern care a avut loc la Timisoara dupa Revolutie.

In vederea descongestionarii traficului in zona si pentru a facilita trecerea atat in Ungaria cat si in Serbia (prin Ungaria), Ministerul Transporturilor si Infrastructurii a efectuat toate demersurile necesare astfel incat punctul de trecere sa fie infiintat cat mai repede posibil”, arata Executivul.

In acest sens, a fost incheiat Acordul dintre Guvernul Romaniei si Guvernul Ungar prin schimbul de note verbale apostilate la Bucuresti la 08.04.2024, respectiv 11.04.2024.

Prin hotararea adoptata, Guvernul Romaniei a aprobat urmatoarele: – deschiderea punctului international de trecere a frontierei de stat Beba Veche (Romania) – Kübekháza (Ungaria); – preluarea sectorului de drum judetean DJ 682, din domeniul public al judetului Timis si din administrarea Consiliului Judetean Timis, in domeniul public al statului si in administrarea Ministerului Transporturilor si Infrastructurii, prin Compania Nationala de Administrare a infrastructurii Rutiere – SA si incadrarea acestuia in categoria functionala a drumurilor de interes national, in conditiile legii, precum si inscrierea bunului in inventarul centralizat al bunurilor din domeniul public al statului”, mentioneaza Guvernul.

Articolul precedentCOVOR ASFALTIC PE DRUM JUDETEAN DIN BOTOSANI – S-a reabilitat cel mai afectat drum judetean de nerespectarea limitelor de tonaj
Articolul următorTREN METROPOLITAN LA CLUJ – Proiectul trenului metropolitan intra intr-o noua faza. CJ Cluj va investi 10 milioane de euro in proiect

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.