TRANSPORT VERDE LA TARA – Judetele Arad, Cluj si Suceava cumpara microbuze electrice pentru elevi

Consiliul Judetean Arad a semnat un contract de finantare pentru cumpararea a noi microbuze electrice pentru 41 de scoli din judet. Dupa un prim lot de 24 de microbuze electrice, Consiliul Judetean Arad va achizitiona alte 17 pentru urmatoarele localitati: Ineu, Lipova, Pecica, Nadlac, Sebis, Curtici, Paulis, Sagu, Beliu, Bocsig, Cermei, Pilu, Conop, Carand, Archis, Hasmas, Silindia.

In calitate de presedinte al Consiliului Judetean Arad, am semnat contractul de finantare pentru proiectul ”Promovarea unui transport sustenabil si nepoluant pentru elevii din judetul Arad” finantat de Administratia Fondului pentru Mediu. Prin Programul privind imbunatatirea calitatii aerului si reducerea cantitatii de emisii de gaze cu efect de sera, Consiliul Judetean Arad va cumpara inca un lot de microbuze nepoluante pentru scolile din judet, utilizate pentru transportul elevilor. Potrivit caietului de sarcini, microbuzele pot fi electrice sau hibrid. Prin proiect ar fi existat si posibilitatea de a fi alimentate cu gaz natural comprimat. Valoarea alocata Judetului Arad este 25.000.000 lei”, a declarat Iustin Cionca, presedintele CJ Arad.

De asmenea, un alt lot de 24 de microbuze electrice va fi cumparat de Consiliul Judetean pentru scolile din judet, procedura de achizitie fiind demarata si incarcata in SEAP. Valoarea contractului de finantare este, in acest proiect, de 30,1 milioane lei.

Achizitii la Consiliul Judetean Cluj

La randul sau, Consiliul Judetean Cluj a semnat contractul de finantare a proiectului ce vizeaza achizitionarea a 25 de microbuze electrice pentru elevii din judetul Cluj prin intermediul Programului Administratiei Fondului pentru Mediu. Entitatea finantatoare va proceda si ea la semnarea documentului, in perioada imediat urmatoare.

Acestea se adauga celorlalte 34 de microbuze electrice pentru care CJ Cluj a obtinut deja finantare prin Planul National de Redresare si Rezilienta, investitia avand o valoare de 36.442.179,20 lei.

Este un pas extrem de important pentru modernizarea infrastructurii scolare, dat fiind faptul ca prin grija Consiliului Judetean 59 de comune vor beneficia de microbuze modern, prietenoase cu mediul. In acest fel, facilitam accesul la educatie si asiguram sanse egale de dezvoltare pentru toti tinerii, inclusiv pentru cei din comunitatile cele mai indepartate. In plus, vom contribui, astfel, la reducerea absenteismului si a abandonului scolar”, a precizat Alin Tise, presedintele Consiliului Judetean Cluj.

In valoare de 25.000.000 de lei, proiectul prevede achizitionarea a 25 de microbuze electrice, cu o capacitate de 16+1 locuri, nepoluante si eficiente din punct de vedere energetic.

Microbuze electrice pentru 26 de comune din Suceava

Nu in ultimul rand, presedintele Consiliului Judetean Suceava, Gheorghe Flutur, a semnat un contract pentru microbuze electrice pentru elevi din 26 de comune din judetul Suceava. Proiectul are o valoare de 7,3 milioane de euro si este finantat prin PNRR, componenta 15 educatie, capitolul dezvoltarea retelei de scoli verzi.

Sunt bucuros ca am castigat acest proiect aplicat de consiliul Judetean Suceava, stiu ca necesarul este mult mai mare la scolile din judet, reamintesc ca la sfarsitul anului trecut au mai primit la Ministerul Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Administratiei si alte primarii microbuze scolare (Brosteni, Udesti, Dolhasca) si vom continua eforturile de a gasi alte surse de finantare. Primariile partenere cu CJ Suceava sunt Marginea, Paltinoasa, Capu Campului, Moldova Sulita, Valea Moldovei, Fratautii Noi, Sucevita, Rasca, Cornu luncii, Vadu Moldovei, Saru Dornei, Arbore, Forasti, Horodnic de Sus, Poiana Stampei, Horodniceni, Gramesti, Moldovita, Zvoristea, Vatra Moldovitei, Ipotesti, Ciprian Porumbescu, Straja, Izvoarele Sucevei, Frumosu si Dorna Arini”, a afirmat Gheorghe Flutur.

Este vorba despre microbuze electrice pentru elevi marca Ford Aveuro Transit M2 cu 16 locuri pe scaune si un loc pentru persoane cu dizabilitati. Totodata sunt prinse in proiect si cheltuielile de inmatriculare in circulatie a acestor microbuze.

Contractul a fost semnat cu furnizorul SC AVEURO INTERNATIONAL SRL care a castigat licitatia. Termenul de livrare este pana la sfarsitul acestui an.

Articolul precedentAUTOSTRADA MOLDOVA A7 PLOIESTI-BUZAU – Se toarna asfalt pe lotul 1 intre Dumbrava si Mizil
Articolul următorPASAJ RUTIER NOU PE DN 1 – Incepe proiectarea pasajului rutier de pe DN1 de la Snagov

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.