INVESTITII IN AEROPORTURILE REGIONALE – A inceput receptia noii piste de aterizare a Aeroportului Oradea

xr:d:DAFf5btutJM:1297,j:4252947861640490678,t:24040512

A inceput receptia finala a lucrarilor la pista de aterizare/decolare si a celorlalte investitii realizate in cadrul proiectului „Dezvoltarea si modernizarea infrastructurii aeroportuare la Aeroportul Oradea”.

Valoarea totala a contractului de finantare este de 147.382.258,90 lei, iar valoarea eligibila este de 125.167.055,53 lei, din care 122.663.714,42 lei reprezinta finantarea nerambursabila, potrivit datelor aeroportului.

Proiectul a inclus extinderea pistei de decolare si aterizare cu 420 de m inspre Nojorid, de la 2.100 m la 2.520 m, extinderea platformei de imbarcare si debarcare, implementarea unui sistem de imprejmuire perimetral aferent pistei extinse, si a unui drum de securitate. De asemenea s-au achizitionat echipamente necesare pentru intretinere si mentenanta, precum si echiparea directiei 01 cu sistemul instrumental de apropiere de precizie CAT II.

Consiliul Judetean Bihor a postat si imagini VIDEO cu noua pista.

Aeronava Autoritatii Aeronautice Civile Romane (AACR) a efectuat saptamana trecuta 15 ore de zbor pentru a calibra balizajul luminos si sistemul de asistenta la aterizare pe directia 01, in vederea asigurarii unei ghidari precise a aeronavelor in timpul aterizarii.

Prin instalarea echipamentului instrumental de apropiere de precizie CAT II, se va facilita aterizarea aeronavelor pe directia 01 dinspre sud, chiar si in conditii de vizibilitate redusa de pana la 300 de metri. In plus, numarul de survolari ale Municipiului Oradea in procedura de apropiere va scadea semnificativ, traficul aerian putand fi astfel directionat dinspre sud.

In urma acestor proiecte de dezvoltare, Aeroportul Oradea si-a consolidat infrastructura pentru a face fata unui trafic aerian in crestere.

In paralel, s-a adaptat si s-a conformat celor mai recente cerinte si standarde din sectorul aviatiei, asigurand astfel ca activitatile aeroportuare se desfasoara intr-un mediu sigur si conform normelor internationale.

La receptia finala au participat reprezentanti din partea Aeroportului Oradea, Consiliului Judetean Bihor, Primariei Oradea, Inspectoratului de Stat in Constructii, Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta si a firmei de constructii.

Articolul precedentPODURI NOI IN CLUJ – Patru poduri vor fi construite pe drumurile judetene din Cluj. Invesitiile depasesc 15 milioane lei
Articolul următorCFR MODERNIZEAZA GARILE – CFR investeste 47,52 milioane lei pentru modernizarea garilor Rosiori Nord, Caracal si Filiasi

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.