O NOUA CENTURA ESTE APROAPE GATA – Centura Santandrei va fi data in trafic pana pe 15 mai

Centura Santandrei va fi data in trafic pana pe 15 mai, stadiul lucrarilor ajungand acum la peste 80%, anunta presedintele Consiliului Judetean Bihor, Ilie Bolojan. De altfel, tot la mijlocul lunii viitoare va fi deschisa si centura Sanmartin (5,75 km) de catre Erbasu Constructii, aceasta fiind realizata de administratia judeteana in parteneriat cu CNAIR, si finantata tot cu fonduri europene.  

Lucrarile de constructie a centurii ocolitoare a localitatii Santandrei se apropie de final, stadiul lucrarilor ajungand la peste 80%. In prezent se lucreaza la amenajarea sensului giratoriu de la capatul acesteia dinspre Giris. De la jumatatea lunii aprilie se va trece la asternerea ultimului strat de asfalt, cel de uzura. La sfarsitul lunii aprilie se vor monta panourile fonoabsorbante (acolo unde centura trece aproape de zona de locuit) si se vor realiza marcajele. Ne propunem ca pana in 15 mai centura sa fie data in trafic”, spune presedintele Consiliului Judetean Bihor, Ilie Bolojan.

Centura va prelua traficul greu ce azi tranziteaza si aglomereaza drumul principal prin localitate. Dupa deschiderea circulatiei pe drumul expres, darea in trafic a centurii va contribui suplimentar la descongestionarea traficului din zona Toboiliu, Giris si Santandrei, spre Oradea, afirma Bolojan.

Centura Santandrei va avea o lungime de 5 kilometri. Traseul se intersecteaza cu actualul drum care leaga Oradea de Santandrei, la sensul giratoriu de pe strada Cazaban, si va ocoli localitatea, pana la iesirea spre localitatea Girisu de Cris.

Noul drum face parte din proiectul „Cresterea accesibilitatii pe drumurile judetene in Zona Metropolitana Oradea”, finantat cu fonduri externe nerambursabile, prin Programul Operational Regional 2021 – 2027.

Lucrarile in zona metropolitana sunt impartite in trei loturi, respectiv Lotul 1: Centura Osorhei (5,8 km) si reabilitarea drumului judetean DJ 767E Osorhei – Copacel (12,7 km), Lotul 2: Centurile Santandrei (5 km) si Nojorid (8,4 km) si lotul 3: Centura Biharia (8,7 km).

Valoarea contractului pentru Lotul 1 este de 108.275.129,09 lei, fara TVA, iar al contractului pentru Lotul 2, de 84.394.118,95 lei, fara TVA. Termenul de executie a fost stabilit la 18 luni de la emiterea ordinului de incepere a lucrarilor (14 februarie 2023). Constructorul este PORR Construct. Acestea sunt in executie.

Valoarea contractului pentru Lotul 3 este de 55.767.745,17 lei, fara TVA. Constructorul este asocierea dintre firmele Dumexim si Consorzio Stabile EBG Group. Urmeaza inceperea lucrarilor, cu un termen de executie de 18 luni.

Articolul precedentAUTOSTRADA MOLDOVEI SI CENTURA GURA HUMORULUI MERG INAINTE – Contractul de finantare pentru Autostrada Moldovei si indicatorii pentru centura Gura Humorului au fost aprobate in Guvern
Articolul următorIASUL CUMPARA TRAMVAIE NOI – Bozankaya si Primaria Municipiului Iasi au semnat contractul pentru livrarea a 18 tramvaie noi

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.