IASUL CUMPARA TRAMVAIE NOI – Bozankaya si Primaria Municipiului Iasi au semnat contractul pentru livrarea a 18 tramvaie noi

Primaria Municipiului Iasi a semnat contractul cu producatorul de material rulant Bozankaya pentru furnizarea a celor 18 tramvaie. Mijloacele de transport sunt achizitionate cu fonduri europene prin intermediul Planului National de Redresare si Rezilienta (PNRR), subliniind astfel angajamentul companiei pentru modernizarea infrastructurii urbane in conformitate cu standardele europene.

Valoarea totala a proiectului este de 168 milioane de lei, ia primul tramvai va ajunge in Iasi in aproximativ 15 luni, livrarile ulterioare fiind planificate la fiecare trei luni.

Noile tramvaie vor avea o capacitate minima de 164 de pasageri, dintre care cel putin 44 de locuri pe scaune. Acestea vor avea o lungime de aproximativ 20 de metri si sunt dotate cu tehnologii de ultima generatie, aer conditionat, incalzire, Wi-Fi, GPS, panouri LED, sisteme de climatizare, sisteme de avertizare in caz de coliziune, reprezentand o investitie in viitorul mobilitatii urbane din municipiul Iasi.

In urma contractului pentru 16 tramvaie semnat in 2019, impreuna cu municipiul Iasi am decis sa extindem aceasta colaborare prin initierea unui nou proiect pentru 18 mijloace de transport noi. Aceasta decizie reprezinta un pas semnificativ in directia progresului orasului si confirma increderea reciproca dintre noi. Ne bucuram sa continuam aceasta calatorie de succes impreuna”, a declarat Emrah Dal, vicepresedinte al companiei Bozankaya.

La eveniment au participat primarul Mihai Chirica, reprezentantii Companiei de Transport Public (CTP) precum si ai companiei Bozankaya (Emrah Dal – Vicepresedinte si Ulas Bestepe – Manager de proiect).

Noile tramvaie vor aduce o crestere semnificativa a mobilitatii si a eficientei economice. Acestea vor contribui la reducerea diferentei dintre traficul de varf si cel din afara orele de varf, astfel ca vor imbunatati serviciile de transport in timpul weekend-urilor. In plus, introducerea acestor tramvaie noi va duce la retragerea din circulatie a unui numar echivalent de vehicule vechi. Contractul intra de astazi in vigoare din punctul de vedere operational deoarece vom emite ordinul de incepe al lucrarilor, al furnizarii pentru noi”, a declarat primarul municipiului Iasi, Mihai Chirica.

Fondata in urma cu aproape trei decenii in Germania, cu o rapida extindere in Turcia, Bozankaya are o experienta solida ca inovator in dezvoltarea si fabricarea vehiculelor ecologice pentru transportul public urban, cu economii importante de energie in exploatare si un nivel de zgomot redus. Bozankaya detine drepturile de proprietate intelectuala asupra vehiculelor si tehnologiei produse in centrele de cercetare din Ankara si in vastele sale unitati de productie, cu o suprafata de 100.000 mp.

 

Articolul precedentO NOUA CENTURA ESTE APROAPE GATA – Centura Santandrei va fi data in trafic pana pe 15 mai
Articolul următorSTART PENTRU CEL MAI MARE PROIECT DE INFRASTRUCTURA DIN NORDUL ARADULUI – 70 km de drumuri judetene din nordul Aradului vor fi modernizati cu 50 de milioane de euro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.