INAUGURARE PE CENTURA CAPITALEI – La jumatatea lunii aprilie se va circula pe inca 13 km din semi-inelul sudic al Autostrazii de Centura a Capitalei

La jumatatea lunii aprilie se va circula pe inca 13 km din semi-inelul sudic al Autostrazii de Centura a Capitalei (A0), anunta ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, impreuna cu directorul general al CNAIR, Cristian Pistol.

Finalizarea celor 7 km ai lotului 1 va asigura practic legatura rutiera pe autostrada intre intersectiile cu DN 4, DN 5 si DN 6 pe aproximativ jumatate (23,3 km) din cei 52 de km ai semi-inelului sudic al A0.

Dupa finalizarea celorlalti 9,3 km ai lotului 1 (estimez inceputul sezonului estival) se va asigura si conexiunea dintre A0 si A2 (Autostrada Soarelui). Practic cetatenii din localitatile din sudul judetului Ilfov vor putea ajunge in aceasta vara la Constanta doar pe autostrada (A0 si A2)”, afirma Cristian Pistol.

In scurt timp se va deschide circulatia pe inca 13 km din semi-inelul sudic al Autostrazii de Centura a Capitalei (A0), intre DN5 si DN4, anunta si ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu.

Dupa incheierea lucrarilor pe inca un segment din Lotul 1 (Glina-Vidra) se va putea circula si pe cei 6 km din cei 16,3 km ai Lotului 2 (Vidra-Bragadiru), deja finalizati la sfarsitul anului trecut.

Din aprilie, se va circula- intre DN6 si DN4- pe 23,3 km din cei 52 de km ai semi-inelului sudic al A0. Constructorul turc este bine mobilizat in santier si, daca mentine ritmul actual de lucru, la sfarsitul lunii mai va finaliza si ceilalti 9,93 km ai Lotului 1 al A0 Sud, care vor asigura conexiunea cu Autostrada Soarelui (A2). Aceasta inseamna ca in sezonul estival se va putea circula in regim de autostrada, pana la Constanta, de la intersectiile A0 Sud cu DN 6, DN5, DN4”, spune ministrul Sorin Grindeanu.

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a mai precizat ca isi doreste ca anul acesta sa poata fi folosit inainte de finalul anului tot acest A0 varianta sudica, de 52 de kilometri.

Potrivit lui Grindeanu, undeva pana in 15 aprilie vor fi dati in circulatie aproximativ 13 kilometri, cei 6 care au fost finalizati la finalul anului trecut, dar care nu puteau fi utilizati, plus cei de 7 de pe lotul 1, asta insemnand ca se circula pe 23 de km si jumatate, pe A0 Sud.

Grindeanu a mai spus ca diferenta de 10 kilometri, pana in A2, va urma sa fie finalizata la inceputul acestei veri, pentru a putea fi folosita aceasta autostrada. Despre lotul 3 al Centurii Capitalei, Grindeanu a aratat ca in acest moment exista o mobilizare mai buna decat in luna ianuarie.

Se vad progresele, au sper ca termenele pe care si le-am asumat, acelea de sfarsit de vara, inceput de toamna, sa fie respectate. Cert este ca imi doresc ca anul acesta, cand tragem linie, sa poata fi folosit inainte de finalul anului tot acest A0 varianta sudica, 52 de kilometri”, a precizat ministrul.

Articolul precedentPREMIERA PE DRUMURILE ROMANIEI – Primul drum de mare viteza va fi dat in trafic pe 28 martie. Este primul drum de mare viteza cu sistem de iluminat public pe toata lungimea traseului
Articolul următorCUM ARATA PODUL GRANT INAINTE DE INAUGURARE – Duminica se redeschide circulatia rutiera pe Podul Grant, pe sensul Crangasi-Turda

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.