SANTIER PE DRUMURILE DIN DOLJ – 25 de kilometri ai drumului judetean 606A vor fi modernizati cu peste 92 de milioane de lei

In judetul Dolj se deschide un nou santier pe drumurile judetene. S-a incheiat licitatia pentru desemnarea constructorului care se va ocupa de modernizarea drumului judetean DJ 606A, Breasta – limita cu judetul Mehedinti, pe o lungime de 25 de kilometri.

Proiectul de modernizare si reabilitare este finantat din Programul National de Investitii „Anghel Saligny” si are o valoare a lucrarilor de peste 92 de milioane de lei.

Am semnat deja contractul cu firma care va executa lucrarile si, in aceasta primavara, vom da ordinul de incepere”, afirma Cosmin Vasile, presedintele Consiliului Judetean Dolj.

Traseul drumului ce urmeaza sa fie reabilitate este: Scaiesti – Valea lui Patru – Salcia – Argetoaia – Iordachesti – Piria – limita cu judetul Mehedinti.

Principalele interventii presupun atat lucrari de structura, cat si operatiuni pentru asigurarea conditiilor de trafic in siguranta: largirea benzilor de circulatie, schimbarea covorului asfaltic, montarea parapetilor de siguranta si semnalizare corespunzatoare, amenajarea scurgerilor apelor pluviale, a statiilor de autobuz, a parcarilor si a accesurilor la proprietati.

Tot cu bani din PNI, autoritatile in curs de a pregati interventii pentru stoparea alunecarilor de teren, in dreptul localitatii Mihaita, pe acelasi drum judetean, DJ 606A, mai spune Cosmin Vasile, presedintele CJ Dolj.

Punem pe harta rutiera a Doljului un nou drum reabilitat cu fonduri europene, la cele mai inalte standard de siguranta, pentru o comunitate de peste 50.000 de locuitori. Am finalizat proiectul de modernizare a drumului judetean 561A, de la Giurgita pana la limita cu judetul Mehedinti, un drum de 71 de kilometri ce traverseaza 7 comune. Impreuna cu primarii de pe traseul drumului judetean, alaturi de colegii mei din Consiliul Judetean Dolj, am prezentat drumul finalizat. In total, in exercitiul bugetar anterior al Uniunii Europene, am reusit sa atragem fonduri de aproximativ 200 de milioane de euro pentru modernizarea a 170 de kilometri de drumuri judetene”, adauga el.

Presedintele CJ Dolj spune va continua sa implementeze aceeasi strategie centrata pe investitii majore in infrastructura de transport si va demara, in acest an, modernizarea altor doua drumuri judetene, DJ 641, Mischii – Ghercesti – limita judetul Olt, cu fonduri europene de aproape 63 de milioane de euro, si DJ 606A, Breasta-limita judetul Mehedinti, cu fonduri guvernamentale de aproximativ 21 milioane de euro.

Articolul precedentCENTURA SIGHISOARA – Ministerul Transporturilor pregateste exproprieri de 4,18 milioane lei pentru varianta de ocolire Sighisoara
Articolul următorSTRAZI REABILITATE IN STREHAIA – 33 de strazi din Strehaia vor fi modernizate cu 24 milioane lei

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.