PROIECT IN LINIE DREAPTA – Au fost scoase la licitatie lucrarile pentru constructia centurii orasului Gaesti. Investitia in cei 4,5 km este de 85 milioane lei

Lucrarile de construire a Centurii orasului Gaesti au fost scoase la licitatie, iar termenul pana la care pot fi depuse ofertele este 15 aprilie 2024. Drumul va avea o lungime de 4,5 km, iar valoarea totala a lucrarilor este estimata la aproape 85 milioane de lei.

Au fost scoase la licitatie lucrarile de construire a Centurii orasului Gaesti, iar termenul pana la care pot fi depuse ofertele este 15 aprilie. Valoarea totala a lucrarilor este estimata la aproape 85.000.000 de lei! Consiliul Judetean Dambovita are asigurata suma de 80.000.000 de lei prin Programul National de Investitii „Anghel Saligny”, diferenta urmand a fi asigurata din bugetul administratiei judetene”, a declarat Corneliu Stefan, presedintele Consiliului Judetean Dambovita.

Traseul are o lungime de 4,5 km, iar din acesta 1 km se afla in comuna Dragodana, 1,4 km – pe raza orasului Gaesti, 1,2 km – in Mogosani si 0,9 km – in comuna Petresti.

Proiectul, 100% al Consiliului Judetean Dambovita de la idee la implementare, prevede realizarea unui drum nou cu o lungime totala de 4,5 km. In acest fel, vom scoate in afara orasului mii de camioane si, cel mai important, crestem siguranta oamenilor din Gaesti. Totodata, timpii de transport marfa vor scadea considerabil. Este un proiect asteptat de toata zona de sud-vest a judetului si pe care, iata, l-am adus la doar un pas de executie!”, a adaugat presedintele CJ Dambovita.

Pe 21 aprilie 2023a fost semnat contractul de intocmire a studiului de fezabilitate si a proiectului tehnic pentru inelul de centura a orasului Gaesti. Valoarea contractului de proiectare este de aproximativ 2,7 milioane de lei (TVA inclusa).

Inelul de centura va porni din zona Arctic, teren ce apartine comunei Dragodana, se va intersecta cu DN 7, unde va fi amenajat un sens giratoriu, va traversa, prin Gaesti, calea ferata Bucuresti – Pitesti – Craiova si drumul judetean DJ 401A printr-un pasaj rutier suprateran, va parcurge extravilanul comunei Mogosani si se va indrepta catre drumul national DN 61 Petresti – Ghimpati, punct care va fi si descarcarea printr-un alt sens giratoriu.

Articolul precedentGURA HUMORULUI VA AVEA CENTURA OCOLITOARE – Drumul de 10 km va costa 2,69 miliarde de lei
Articolul următorTRENURI DE MILIARDE DE DOLARI – Indonezia s-a razgandit si nu mai cumpara trenuri second hand din Japonia, ci trenuri noi din China

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.