NOD RUTIER IMPORTANT – Pasaje supraterane si bretele de viraj la intersectia dintre DX Oradea-Arad si legatura cu A3

La intersectia dintre viitorul Drum Expres Arad – Oradea si drumul de legatura cu Autostrada Transilvania vor fi construite pasaje supraterane si bretele de viraj pentru accesul facil in orice directie. Peste doi ani acesta va fi cel mai importat nod rutier al judetului Bihor.

Presedintele Consiliului Judetean Bihor, Ilie Bolojan, a prezentat modificarea proiectului Drum Expres Arad – Oradea la jonctiunea cu legatura Centura Oradea – Autostrada A3.

In ceea ce priveste stadiul Drumului Expres Arad – Oradea, presedintele Consiliului Judetean Bihor a precizat ca documentatia tehnica ar putea fi finalizata in luna octombrie.

In prezent, sunt prevazute doua proiecte majore de infrastructura rutiera pe teritoriul judetului Bihor: Autostrada Transilvania (tronsonul de la Biharia) si Drumul Expres Arad-Oradea, cel din urma aflat in faza de documentatii tehnice. Un alt proiect important aflat in executie este legatura Municipiului Oradea cu Autostrada A3, un drum de 19 kilometri.

Drumul de legatura cu A3 porneste de pe Calea Santandrei, de pe Centura Oradea, si se indreapta spre nord, pana la intersectia cu soseaua care leaga astazi zona Cazaban din Oradea de localitatea Santandrei. La intersectia celor doua trasee este prevazuta o giratie.

Presedintele Consiliului Judetean Bihor a explicat ce modificari vor fi realizate in acea zona, ca urmare a intersectiei dintre legarura cu A3 cu viitorul Drum Expres – Arad Oradea.

S-a stabilit ca jonctiunea intre DX Arad – Oradea si drumul de legatura cu A3 sa se faca in zona acelui sens giratoriu initial. S-a configurat si s-a aprobat aceasta solutie de jonctiune. De la o simpla giratie care ne-ar fi blocat circulatia la jonctiunea dintre cele doua drumuri, iar studiile de trafic au confirmat asta, avem o racordare cu pasaje supraterane si bretele de viraj dreapta, in asa fel incat din orice directie vii, poti sa urci pe unul dintre cele doua drumuri. E cert ca peste doi ani acesta va fi cel mai importat nod rutier al judetului Bihor”, spune Ilie Bolojan.

Pasajul de pe drumul de legatura cu Autostrada A3 va fi realizat de actualul constructor, in cadrul proiectului aflat in derulare. Un alt pasaj suprateran va fi construit in zona strazii Mestesugarilor care va racorda Municipiul Oradea cu viitorul nod rutier.

Articolul precedentO NOUA FABRICA DE AVIOANE – 1.500 de muncitori vor fi angajati pe partea de productie
Articolul următorAEROPORTUL ORADEA SE DEZVOLTA – Autoritatile construiesc o linie de tramvai spre aeroport, parcare supraterana si hotel

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.