LUCRARILE LA PODUL GRANT, APROAPE DE FINAL – Circulatia va fi redeschisa integral de la sfarsitul lunii martie

Soferii vor putea circula din nou pe Podul Grant, de la finalul lunii martie, a anuntat Nicorel Nicorescu, consilier general la Primaria Capitalei. Sensul de mers spre strada Turda, la care se lucreaza din octombrie anul trecut, va fi redeschis dupa cinci luni

Lucrarile de reabilitare sunt derulate de firma Bog’Art. In prezent, la Podul Grant, sensul spre Turda, se fac ultimele lucrari la sina de tramvai.

Lucrarile sunt gata in proportie de 85-90%”, a scris Nicorel Nicorescu pe Facebook.

Valoarea investitiei este de 65 de milioane lei cu TVA inclusa, iar termenul de executie al intregii lucrari este de 22,5 luni.

Acum se fac ultimele retusuri la linia de tramvai, iar de sambata, 9 martie 2024, constructorul va turna si ultimul strat de asfalt. Dupa ce se va usca, in termen de 14 zile, vor fi puse si marcajele rutiere, iar sensul de mers va fi redeschis circulatiei.

Incepand de sambata, 9 martie, va fi turnat ultimul strat de asfalt. Cand acesta va fi complet uscat, in 14 zile, vor fi trasate si marcajele rutiere, iar soferii vor putea circula pe aici”, a mai precizat consilierul general.

Lucrari finalizate in proportie de 85-90%

Circulatia vehiculelor pe Podul Grant, pe sensul de mers dinspre Calea Crangasi catre Strada Turda, a fost restrictionata pentru efectuarea lucrarilor de reabilitare. O echipa STB Infrastructura a montat un macaz, care permite circulatia tramvaielor 41 peste pasajul Grant pe o singura linie, in sistem alternativ.

„Lucrarile sunt in proportie de peste 85, chiar 90% terminate pe acest segment. La sfarsitul lunii vom da in circulatie sensul Crangasi – Turda”, a declarat Marian Bargau, director Administratia Strazilor Bucuresti.

Conform PMB, Administratia Strazilor si constructorul SC Bog’Art fac tot posibilul sa termine lucrarile pe acest sens pana in luna martie 2024, iar traficul sa fie redeschis. Primaria Capitalei subliniaza importanta acestei lucrari, in contextul in care expertiza realizata in anul 2017 arata ca starea podului este nesatisfacatoare.

Pasajul Barasab a preluat inca 10.000 de masini care, in mod normal, circulau pe podul Grant. 60.000 de masini il tranziteaza zilnic.

Articolul precedentCFR MARFA SE INCHIDE – Apare o noua companie: Carpatica Feroviar. Toti angajatii CFR Marfa vor fi preluati de Carpatica Feroviar
Articolul următorUN NOU DRUM LA PATRU BENZI – O sosea de mare viteza va lega Autostrada A1 de orasul Titu. Lucrarile de 480 milioane de lei vor fi scoase la licitatie

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.