UN NOU POD IN JUDETUL CLUJ – Constructia podului de pe DJ 107R incepe in primavara

Consiliul Judetean Cluj va construi un pod nou in comuna Ciurila. Consiliul Judetean Cluj a emis certificatul de urbanism necesar in vederea autorizarii lucrarilor de construire unui nou pod, la iesirea din localitatea Ciurila spre satul Salicea, la km 17+700 al drumului judetean DJ 107R.

Nevoia edificarii unui nou pod peste valea Salicei este determinata de starea tehnica a acestuia, constructia fiind edificata in anul 1960. Se impune a fi precizat faptul ca acest pod nu prezinta vreun pericol in momentul de fata, el putand fi traversat in deplina siguranta”, arata Consiliul Judetean Cluj.

Noul pod va avea o lungime dubla fata de cel actual, respectiv de peste 10 metri si va fi realizat din elemente din otel si beton.

Aceasta investitie realizata din bugetul propriu al forului administrativ judetean va contribui la cresterea sigurantei de circulatie pe acest drum judetean. Am agreat solutia indicate de specialist, aceea de a construi un pod nou, care sa corespunda celor mai noi normative in domeniul si care sa poata fi folosit in siguranta o perioada cat mai lunga de timp”, spune Alin Tise, presedintele CJ Cluj.

Structura rutiera va fi aceeasi cu cea de pe drumul judetean DJ 107R, protectia fiind asigurata de parapetul metalic si de semnalizarile rutiere corespunzatoare.

Pe perioada executiei lucrarilor, prevazute sa inceapa in primavara anului urmator, circulatia auto si pietonala se va desfasura pe un pod provizoriu, amplasat in aval.

De asemenea, Consiliul Judetean Cluj a demarat o serie de lucrari de intretinere curenta si periodica pe drumul judetean 109S (DJ 109A) – Deusu – Sanmartin – Giula. Scopul acestora este de a contribui la asigurarea unei circulatii normale, in conditii de deplina siguranta.

Lucrarile vizeaza sectorul de drum cuprins intre kilometrul 0+000 si kilometrul 10+000.

Urmarim sa asiguram locuitorilor din zona si celor care tranziteaza acest sector conditii optime de circulatie. Acest drum face legatura intre drumul judetean DJ 109, pe directia Borsa, si drumul judetean 109A, spre Chinteni si Cluj-Napoca, prin localitatea Deusu”, spune Alin Tise.

Urmeaza, astfel, a fi executate operatiuni constand in frezarea zonelor deteriorate, plombari cu imbracaminti asfaltice, colmatarea rosturilor, tratarea burdusirilor, aducerea la profil a acostamentelor, refacerea terasamentelor deteriorate, ridicarea la cote a caminelor carosabile, curatarea santurilor, rigolelor si a podetelor.

Totodata, vor avea loc taierea vegetatiei si a lastarisului din vecinatatea platformei drumului, vopsirea capetelor de podete, inlocuirea de podete, refacerea timpanelor si a camerelor de cadere, montarea de borne kilometrice, completarea de acostamente, reprofilarea drumurilor laterale cu cilindrare si adaos de material, accese la proprietati si asternere de covor asfaltic pe sectoare.

In aceasta faza, se executa casete in vederea largirii caii carosabile, acolo unde situatia impune acest lucru.

Lucrarile se deruleaza exclusiv in zilele in care conditiile meteorologice sunt favorabile si permit executarea acestor tipuri de operatiuni de intretinere, arata CJ Cluj.

Articolul precedentSANTIERUL NAVAL ORSOVA CASTIGA UN PROCES CU UN FOST ADMINISTRATOR – Marius Ioan Pantea este obligat sa plateasca societatii 22.472 lei cheltuieli de judecata
Articolul următorNOI CONTRACTE PRIN PNRR PENTRU CALEA FERATA – 300,15 milioane lei pentru 120 km/h intre Teius si Razboieni

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.