INELUL RUTIER METROPOLITAN ORADEA – Lucrarile avanseaza: se monteaza primele grinzi pe viaductul din zona Betflia

Lucrarile la Inelul Rutier Metropolitan avanseaza. Constructorii au inceput montarea primelor grinzi la viaductul din zona Betfia, care are o lungime de 335 de metri si este situat pe Lotul 2 al noului drum.

O deschidere are 6 grinzi si sunt 12 deschideri. Maine se va trece la o noua deschidere. Inelul metropolitan ce leaga Osorheiul de Nojorid, pe langa Baile Felix, are doua viaducte: unul peste drumul comunal spre Betfia si celalalt peste drumul national DN76, la iesirea din Baile Felix. In aceasta luna se vor monta toate cele 72 de grinzi ale viaductului dinspre Betfia. Din aprilie se va incepe montarea grinzilor si la viaductul de la iesirea din Baile Felix”, a precizat Ilie Bolojan, presedintele Consiliului Judetean Bihor.

Inelul metropolitan va asigura legatura cu drumurile nationale DN1, DN 76 si DN 79, inspre Cluj-Napoca, Deva si Arad, si cu centurile din zona metropolitana a Municipiului Oradea, respectiv centura Osorhei, centura Nojorid si centura Sanmartin. Traficul din aceasta zona, cea mai aglomerata din judet, va fi imbunatatit considerabil, anunta CJ Bihor.

Inelul Rutier Metropolitan are o lungime totala de 17 kilometri, lucrarile fiind impartite in doua loturi. Viaductul situat pe Lotul 1, la iesirea din Baile Felix, peste DN76, are o lungime de 395 de metri.

Lotul 1 are o lungime de 9 kilometri si este cuprins intre Nojorid si viaductul care se construieste peste DN76, la iesirea din Baile Felix. Lucrarile sunt executate de asocierea formata din firmele S.C. ASFAMIXT S.R.L (lider), S.C. OPR ASFALT S.R.L. si S.C. DACIA FABER S.R.L. Termenul de executie este de 18 luni, iar valoarea contractului este 70.143.942,59 lei, fara TVA.

Lotul 2 este cuprins intre km 9+055 – 17+017. Traseul porneste de la viaductul din Baile Felix, ocoleste localitatile Baile 1 Mai si Cheriu si se termina in Osorhei. Lucrarile sunt executate de firma PORR Construct, cu un termen de 18 luni pentru finalizarea proiectului. Valoarea contractului este de 81.688.374,45 lei, fara TVA.

Pentru realizarea acestei investitii, Consiliul Judetean Bihor a incheiat protocoale de colaborare cu Primaria Municipiului Oradea si Primariile comunelor Osorhei, Sanmartin si Nojorid.

Finantarea pentru acest proiect de infrastructura este asigurata de Ministerul Dezvoltarii, prin Programul National „Anghel Saligny”, din alocarile Consiliului Judetean Bihor si ale Primariei Municipiului Oradea.

Articolul precedentLINII DE TRAMVAI REABILITATE – Oferte depuse pentru reabilitarea a 21 km de cale dubla pentru tramvaie, in Bucuresti
Articolul următorIMAGINI DE PE CENTURA CRAIOVA SUD – Stadiul lucrarilor este la numai 58%, desi drumul trebuie terminat in aprilie. Constructorul cere prelungirea termenului de finalizare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.