DRUMUL EXPRES ARAD-ORADEA – Se scoate la licitatie contractul pentru constructia drumului expres Arad – Oradea de 120 km

S-a lansat licitatia pentru constructia Drumului Expres Arad – Oradea, a anuntat ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu. Traseul noului drum de mare viteza are o lungime de 120 de kilometri si costa estimativ 8,5 miliarde de lei.

Constructia este finantata prin Programul Transport 2021-2027, iar fiecare contract trebuie finalizat in maximum 24 de luni. Contractul prevede si constructia a 12 noduri rutiere, 4 Centre de Intretinere si Coordonare si 86 de poduri si pasaje.

Contractele pentru constructia celor 3 loturi ale acestui drum de mare viteza au o valoare totala estimata de 8,5 miliarde de lei (fara TVA):

– Lotul 1 (33,7 km), la care se adauga drumul de legatura dintre DN 79 si Salonta (5,3 km).

– Lotul 2 (39,7 km), la care se adauga drumul de legatura pana la granita cu Ungaria (10 km)

– Lotul 3 (47,07 km), la care se adauga drumul de legatura cu zona industriala Arad Vest (2,9 km)

Drumul Expres Arad – Oradea face parte din coridorul rutier care va asigura conexiunea intre Marea Baltica-Marea Neagra si Marea Egee, proiect al Uniunii Europene, stabilit prin Initiativa celor Trei Mari.

Astazi am facut un pas important pentru constructia drumului expres Arad-Oradea, parte a Via Carpatia, o sosea de mare viteza care urmeaza sa asigure conexiunea intre Lituania (Klaipėda) si Grecia (Salonic) prin Polonia, Slovacia, Ungaria, Romania si Bulgaria. Am transmis catre ANAP documentatiile de atribuire pentru lansarea procedurilor de achizitie publica pentru constructia acestui drum expres in lungime totala de 120,47 km”, spune, la randul sau, directorul general al CNAIR, Cristian Pistol.

Articolul precedentAJUTOR ILEGAL PENTRU BLUE AIR – Romania trebuie sa recupereze ajutorul ilegal de 33,84 milioane euro acordat Blue Air
Articolul următorLICITATIE PENTRU CRESTEREA CAPACITATII DE TRAFIC – Pe autostrazile din Romania vor fi construite 36 noi noduri rutiere

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.