DEMAREAZA DRUMUL DE MARE VITEZA FILIASI-DROBETA TURNU SEVERIN – S-a semnat contractul de fezabilitate de 21 milioane lei fara TVA

Demareaza realizarea drumului de mare viteza Filiasi- Lugoj (230 km). A fost semnat contractul pentru elaborarea Studiului de Fezabilitate pe tronsonul Filiasi- Drobeta Turnu Severin (aproximativ 70 km).

Asocierea SC D P CONSULT SA – SC EXPLAN S.R.L. – S.C. GEOLOGIC SITE S.R.L. – SCA TEAHA&FUZESI a castigat contractul pentru tronsonul Filiasi-Drobeta Turnu Severin (70 km) in valoare de 21,05 milioane de lei (fara TVA).

Am semnat astazi primul din cele 4 contracte pentru elaborarea Studiilor de Fezabilitate necesare constructiei drumului de mare viteza Filiasi-Lugoj (230 km)! Valoarea contractului, finantat prin PT2021-2027 este de 21,05 milioane de lei, fara TVA”, spune seful CNAIR, Cristian Pistol.

Asocierea de proiectanti romani trebuie sa finalizeze studiul de fezabilitate pe acest prim tronson in termen de 18 luni.

Proiectul Drumului de mare viteza Filiasi-Lugoj (finantat prin Programul Transport 2021-2027) va contribui la imbunatatirea legaturilor rutiere intre Oltenia si Banat si la dezvoltarea economica in sud-vestul Romaniei.

Construirea drumului de mare viteza Filiasi – Drobeta Turnu Severin – Lugoj vizeaza sectorul de drum cuprins intre localitatile Filiasi si Lugoj, prin conectarea la sectiunile de drum existente sau in curs de realizare. Va contribui si la descongestionarea traficului rutier pe DN6 si va realiza un nou culoar de circulatie ce va lega partea sud-estica a tarii cu partea de vest, respectiv culoarul IV Pan European, aflat in executie.

Drumul de mare viteza Filiasi – Drobeta Turnu Severin – Lugoj este unul dintre subiectele pe care le-am abordat ieri in discutiile avute cu domnul Iulian Popescu – prefectul judetului Gorj si cu domnul Ion Iordache – senator de Gorj, in cadrul unei vizite pe care am facut-o in judetul Gorj, intrucat acest proiect va fi un drum de care vor beneficia si cetatenii gorjeni prin intermediul Drumului Expres Filiasi-Targu Jiu sau DN 67. In continuare, vom colabora indeaproape in sprijinirea proiectelor de infrastructura din zona”, spune secretarul de stat din Ministerul Transporturilor, Irinel Scriosteanu.

Prin realizarea drumului de mare viteza Filiasi – Lugoj autoritatile urmaresc mai multe obiective:

– asigurarea accesului la reteaua TEN-T de baza si la reteaua extinsa, prin constructia coridoarelor de legatura nationala,

– asigurarea unei retele de transport rutier sigure si operationale, care sa contribuie la reducerea numarului de accidente rutiere si a timpilor de calatorie,

– conectivitatea intrecentrele economice importante dintre Oltenia si Banat,

– imbunatatirea conditiilor pentru transportul de marfuri, asigurarea spatiilor de parcare si de odihna pentru participantii la traficul rutier dar si a masurilor de siguranta pentru transportatori, conform cerintelor UE,

– realizarea unui cai rutiere de mare viteza, la standarde europene, inclusiv prin dotarea cu sisteme inteligente de transport (ITS).

Articolul precedentPASAJUL BERCENI, IN FAZA FINALA – Pasajul Berceni va fi dat in trafic pe 24 iunie
Articolul următorFINAL FERICIT PENTRU CENTURA TIMISOARA SUD – Umbrarescu va finaliza centura Timisoara Sud. Lucrarile sunt realizate 58%

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.