TRAFIC MAI LEJER LA VAMA – S-a deschis prima banda dedicata exclusiv autovehiculelor UE la Vama Calafat

Ministrul Transporturilor si Infrastructurii, Sorin Grindeanu, a anuntat ca s-a deschis prima banda dedicata exclusiv autovehiculelor UE in punctul vamal de la Calafat.

Mai exact, in Agentia de Control si Incasare (ACI) a fost deschisa o banda de circulatie doar pentru autovehiculele inmatriculate in Uniunea Europeana. Pe cealalta banda va fi permisa circulatia, atat pentru autovehiculele inmatriculate in statele membre UE, cat si cele inmatriculate in state non-UE.

Incepand de vineri, 16 februarie 2024, astfel de benzi dedicate autovehiculelor inmatriculate in UE vor functiona si in punctele de trecere a frontierei de la Nadlac II si Bors II, a precizat Grindeanu.

Benzile dedicate in punctul de trecere a frontierei de la Giurgiu vor fi functionale dupa implementarea noului sistem de preselectie a camioanelor (presupune inclusiv instalarea unui cantar suplimentar).

Astfel, cum am stabilit in discutiile cu transportatorii, implementam aceste benzi de preselectare a traficului rutier greu acolo unde configuratia drumului o permite. Precizez ca pe benzile inscriptionate EU vor putea circula doar camioanele inmatriculate in Uniunea Europeana. Pe benzile inscriptionate ALL TRUCKS vor putea circula, atat autocamioane inmatriculate in state non-UE, cat si cele inmatriculate in state membre UE daca benzile inscriptionate EU sunt aglomerate sau daca banda ALL TRUCKS este libera”, a mentionat ministrul Transporturilor.

Articolul precedentPREVIZIUNI PENTRU PIATA DE TRANSPORT – Companiile sunt rezervate cu dezvoltarea accentuata a sectorului de transport in 2024
Articolul următorAJUTOR ILEGAL PENTRU BLUE AIR – Romania trebuie sa recupereze ajutorul ilegal de 33,84 milioane euro acordat Blue Air

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.