CONTRACT PENTRU MODERNIZAREA SOSELEI OLTENITEI – A fost semnat contractul de 63,5 milioane lei pentru largirea la patru benzi a DN 4

A fost semnat contractul pentru modernizarea DN 4 (Soseaua Oltenitei), largirea la patru benzi a sectorului de drum cuprins intre Danubiana si intrarea in Bucuresti, contractantul fiind asocierea SC ACVATOT SRL – SC WAYDESINGSOLUTION SRL, a anuntat secretarul de stat din Ministerul Transporturilor, Irinel Scriosteanu.

In cadrul contractului, constructorul trebuie sa realizeze:

  • 4,15 km lungime
  • largirea la 2 benzi pe sens
  • intersectie semaforizata DN4 x Strada Drumul Fermei
  • intersectie semaforizata DN4 x Strada Maica Tereza
  • sens giratoriu dublu in zona Pietei Sfanta Maria nr. 1
  • amenajarea trotuarelor si a spatiilor verzi
  • modernizarea sistemului de iluminat public
  • canalizare pluviala
  • retele de utilitati subterane

Durata lucrarilor este de 15 luni, din care trei luni pentru perioada de proiectare si 12 luni pentru perioada de executie.

Valoarea contractului este de 63.550.907,86 milioane lei + TVA, sursa de finantare fiind asigurata prin intermediul Ministerului Transporturilor si Infrastructurii si a CNAIR din fonduri europene nerambursabile, prin cadrul Programului Transport 2021-2027.

Acest proiect se incadreaza in politica de crestere a capacitatii administrative a Companiei Nationale de Administrare a Infrastructurii Rutiere CNAIR prin descentralizarea proiectelor mici si mijlocii catre primarii si consilii judetene, pe care o aplicam inca din 2020, prevazute in Planul Investitional”, a afirmat Scriosteanu.

Este un proiect dezvoltat in colaborare cu Consiliul Judetean Ilfov, prin presedintele Hubert Thuma si cu Primaria orasului Popesti-Leordeni, prin primarul Petre Iacob si viceprimarul George Adrian Stefanescu, pentru care a fost semnat un Acord de Parteneriat intre CNAIR si Primaria orasului Popesti-Leordeni, primaria urmand sa se ocupe de implementarea si gestionarea efectiva a lucrarilor.

De asemenea, proiectul se regaseste in Programul Investitional 2021-2030 pentru dezvoltarea infrastructurii de transport din Romania, elaborat si aprobat de guvernul liberal in perioada 2020-2021.

Articolul precedentPOD NOU IN GALATI – Vechiul pod de peste jumatate de secol a fost demolat
Articolul următor38 MILIOANE EURO PENTRU DRUMURILE JUDETENE DIN MEHEDINTI – CJ Mehedinti aloca fondurile pentru modernizarea unor tronsoane de circa 51 km

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.