S-A GASIT COMPANIE PENTRU AEROPORTUL DIN SIBIU – Compania sibiana Fly Lili va zbura de pe Aeroporturile Brasov si Sibiu

Compania Fly Lili va incepe operarea pe Aeroportul International Brasov-Ghimbav din luna iunie 2024. In cursul lunii februarie reprezentantii Fly Lili vor anunta destinatiile concrete si frecventele zborurilor. Compania aeriana a fost infiintata de omul de afaceri sibian Jurgen Faff. Decizia este cu atat mai importanta cu cat Dan Air a anuntat in octombrie 2023 ca renunta sa opereze zborurile de pe Aeroportul International Ghimbav din Brasov si ca isi muta zborurile pe Aeroportul din Bacau.

Anuntul a fost facut in cadrul unei intalniri pe care Jürgen Andreas Faff, patronul Fly Lili, si Catalin Cotrut, directorul general al companiei, au avut-o zilele trecute cu presedintele Consiliului Judetean Brasov, Todorica-Constantin Serban, directorul general al Aeroportului International Brasov-Ghimbav, Constantin Albu, presedintele Consiliului de Administratiei al Regiei Autonome „AIBG”, Stefan Daniel Micu, directorul DSNAR Arad, Florin Manta, si directorul general al firmei de handling Kronaero, Ciprian Oprescu.

Totodata, s-a analizat posibilitatea ca Fly Lili sa-si stabileasca una din bazele operationale pe Aeroportul Brasov, fapt care ar permite realizarea unui numar de trei curse dus-intors pe zi, sapte zile din sapte, in intervalul de 16 ore de functionare a Aeroportului Brasov, precizeaza Consiliul Judetean Brasov.

Am avut o intalnire foarte productiva, in cadrul careia am stabilit detalii concrete ale colaborarii cu Fly Lili, insa este normal ca anuntul oficial privind destinatiile si orarul zborurilor sa fie comunicat de oficialii companiei, la fel ca si momentul punerii in vanzare a biletelor. Multumim oficialilor Fly Lili pentru interesul manifestat fata de aeroportul nostru, pentru modul profesionist si eficient in care au construit planul operational pe care il vor pune in aplicare din aceasta vara si pentru acest inceput de bun augur al colaborarii noastre”, a declarat directorul general al Aeroportului din Brasov, Constantin Albu.

La randul sau, presedintele Consiliului Judetean Brasov, Todorica-Constantin Serban, a sustinut ca a purtat discutii esentiale ”pentru planificarea eficienta a zborurilor care se regasesc in cerintele brasovenilor si pentru a ne asigura ca asteptarile noastre, ale Consiliului Judetean si AIBG, sunt aliniate cu cele ale partilor implicate. Am simulat planificarea rutei si a orarului pentru a facilita cele mai bune conexiuni, am masurat prin intermediul indicatorilor gestionarea traficului de pasageri, tinand cont de respectarea regulilor si procedurilor specifice. Sunt motivat si stiu ca realizarile marete nu se pot infaptui peste noapte, tocmai de aceea incurajez brasovenii sa isi dea seama ca deschiderea acestui aeroport este in sine o reusita de exceptie. Nu o sa renuntam pana nu il operationalizam in totalitate!”.

Incepand de luni, 15 ianuarie 2024, Aeroportul International Brasov-Ghimbav are un program de functionare de 16 ore, fata de 12 ore pana acum. Astfel, aeronavele pot ateriza sau decola de pe Aeroportul Brasov intre orele 07:00-23:00, si nu 07-19.00 ca pana acum. Prelungirea programului de functionare a fost anul trecut indelung solicitata de compania aeriana romaneasca Dan Air. Pentru ca aeroportul a amanat decizia pentru luna ianuarie 2024, Dan Air a anuntat la finalul lui octombrie 2023 ca a decis sa renunte temporar la operarea zborurilor de pe Aeroportul International Ghimbav din Brasov, mutand zborurile pe Aeroportul din Bacau.

Compania aeriana romaneasca Dan Air a decis anul trecut sa renunte temporar la operarea zborurilor de pe Aeroportul International Ghimbav din Brasov si sa mute toate zborurile pe Bacau. Decizia a venit imediat in contextul in care pe data de 30 octombrie 2023, reprezentantii aeroportului din Brasov au comunicat ca extinderea programului de functionare de la 12 ore, la 16 ore, se va face abia din data de 15 ianuarie 2024.

Programul restrans, lipsa dotarilor corespunzatoare ale aeroportului, esentiale pentru efectuarea zborurilor pe timp de iarna si lipsa de facilitati oferite companiilor aeriene au ost motivele care au determinat Dan Air sa isi mute cursele pe Aeroportul International din Bacau. Mai multi operatori aerieni romani si straini asteptau prelungirea programului Aeroportului Brasov. In urma plecarii Dan Air, pe aeroportul din Brasov a ramas o singura companie aeriana, Wizz Air.

Compania a inceput sa zboare de pe Aeroportul International Brasov-Ghimbav imediat dupa inaugurarea lui, in luna iunie 2023. A fost, timp de doua luni, singurul operator aerian care efectua curse regulate de acolo.

Fly Lili va zbura si de pe Aeroportul din Sibiu

Compania Fly Lili va opera noi zboruri de la inceputul verii si de pe Aeroportul din Sibiu spre trei tari europene.

Cand se finalizeaza totul si cand avem toate lucrurile clare o sa fie anuntate si cursele. Bineinteles, suntem in discutii si cu Aeroportul Sibiu. Cand avem planul cu orasul si cate curse, va anuntam. Un avion trebuie sa zboare aproape non-stop si, de exemplu, vrem sa plecam la 6 dimineata la Munchen, la 9 trebuie sa ne de aprobarea sa aterizam acolo si pentru ca toate planurile acestea sa functioneze trebuie sa avem aprobari”, a transmis conducerea Fly Lili.

Conducerea Fly Lili a anuntat ca vor fi curse de pe Aeroportul din Sibiu cu destinatii spre Germania, Italia si Spania.

Cred ca de la sfarsitul lunii mai, inceputul lunii iunie vom introduce noi zboruri. Ne pregatim pentru zborurile din vara cu destinatii in Germania, Italia, Spania”, au declarat reprezentantii Fly Lili.

Articolul precedentSE MARESTE RETEAUA DE STATII DE INCARCARE – Eldrive vrea sa instaleze peste 4.000 de statii de incarcare noi pentru masini electrice
Articolul următorAUTOSTRADA SIBIU-FAGARAS – Pe 26 februarie va incepe proiectarea si pe tronsoanele 1 si 2

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.