DN 73, INTRE BRASOV SI CAMPULUNG, VA FI MODERNIZAT – Lucrarile pe cei 36 de km vor costa 213 milioane lei

A fost desemnat constructorii pentru finalizarea lucrarilor de modernizare a DN73, intre Brasov si Campulung. DRDP Brasov anunta ca urmeaza sa semneze in cursul saptamanii viitoare contractul in valoare de 213,4 milioane de lei cu societatea VIAROM CONSTRUCT, declarat castigator in urma procedurilor de achizitie publica. Pentru acest lot de 36 de kilometri au fost depuse 4 oferte.

Investitia prevede, printre altele, largirea la 4 benzi de circulatie a sectorului cuprins intre iesirea din municipiul Brasov si intersectia cu drumul de legatura spre autostrada Rasnov – Cristian.

Pentru executarea lucrarilor de pe teritoriul judetului Arges (sectorul dintre Campulung si limita dintre judetele Arges si Brasov) a fost desemnata asocierea GROMA HOLD EOOD & EVROPEISKI PATISHTA AD & GOTT STRASSE SRL & PERFECT CONSULT EUROPE SRL, insa a fost inregistrata si o contestatie din partea uneia dintre firmele ofertante, astfel semnarea contractului se mai amana. Pentru lucrarile de modernizare de pe acest sector de 38 de kilometri au fost depuse 6 oferte, valoarea contractului fiind de 406,7 milioane de lei.

Lucrarile vor dura 18 luni dupa semnarea contractelor si predarea amplasamentului catre constructori, care vor putea incepe imediat santierul avand in vedere ca lucrarile au deja proiect tehnic aprobat si autorizatie de construire. Investitia prevede aducerea drumului la parametrii normali de functionare si fluidizarea valorilor de trafic.

Pe langa lucrarile de ranforsare si largire a carosabilului la minim 7 m, proiectul prevede si modernizarea a 13 poduri, resistematizarea a 21 de intersectii, numeroase lucrari de consolidare, respectiv refacerea sistemului de evacuare a apelor pluviale.

Articolul precedent”AUTOSTRADA LITORALULUI” FACE PASI – Alternativa Techirghiol va costa 5,74 miliarde lei si va avea peste 30 de kilometri. Autostrada va avea gard impotriva animalelor
Articolul următorCENTURA BEIUS, PE JUMATATE REALIZATA – Drumul de peste 9 kilometri va fi gata la vara

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.