CENTURA ORASELOR PUCIOASA SI FIENI, IN LINIE DREAPTA – Drumul va avea 15 km si va costa 143 milioane euro

Zona de nord a judetului Dambovita va cunoaste o transformare spectaculoasa in privinta infrastructurii rutiere. Se intra in linie dreapta cu centura oraselor Pucioasa si Fieni. A fost finalizat studiul de fezabilitate al centurii ocolitoare a oraselor Pucioasa si Fieni, proiect care va contribui la fluidizarea traficului din aceste localitati. Noul drum are o lungime de 14,66 km, iar valoarea estimata a intregului proiect se ridica la 143 milioane euro.

A fost finalizat studiul de fezabilitate al centurii ocolitoare a oraselor Pucioasa si Fieni! In urma acestuia, a fost gasita cea mai buna solutie prin care vom fluidiza circulatia pe Valea Ialomitei si vom scoate traficul greu din Pucioasa si Fieni. Totodata, Centura Pucioasa-Fieni va avea un impact pozitiv asupra dezvoltarii economice a intregii zone, urmand a oferi conditii de transport moderne potentialilor investitori din diverse domenii. Asadar, in urma studiului de fezabilitate, solutia optima, atat din punctul de vedere al costurilor, cat si al cerintelor tehnice, este un drum cu o lungime de 14,66 km, iar valoarea estimata a intregului proiect se ridica la 143 milioane de euro”, afirma Corneliu Stefan, presedintele Consiliului Judetean Dambovita.

Traseul urmareste cursul raului Ialomita pe aproape intreaga sa lungime, cu exceptia portiunii dintre KM7 si KM11, care ocoleste comuna Motaieni. Punctul de reintrare in DN71 este la iesirea din Fieni, in comuna Buciumeni.

La capetele traseului, sunt prevazute noduri rutiere pentru a se asigura toate relatiile de deplasare, insa exista si doua noduri intermediare: unul care va permite legatura cu DC136A, in Pucioasa, si un altul care face legatura cu DN71, la intrarea in Fieni.

Platforma drumului are o latime totala de 21,50 m si este compusa din:

  • banda mediana cu o latime de 3,00 m (2×1,50 m);
  • parte carosabila, latime 7,00 m (2 benzi pe sens de 3,50 m fiecare);
  • benzi de incadrare 1,50 m (2×0,75.);
  • acostamente 3,00 m (2×1,50m);
  • parapet metalic de protectie 2,00 m (2×1,00 m);
  • 17 pasaje, poduri si punti pietonale.

Dezvoltarea infrastructurii rutiere dambovitene echivaleaza cu dezvoltarea economica a judetului nostru, iar Centura Pucioasa-Fieni, alaturi de modernizarea drumului national DN71 Targoviste-Sinaia, va face din zona montana damboviteana una dintre cele mai atractive din regiune”, completeaza Corneliu Stefan, presedintele Consiliului Judetean Dambovita.

Articolul precedentZBORURI DIRECTE ORADEA–VARSOVIA – S-a lansat licitatia pentru curse regulate intre Oradea si Varsovia
Articolul următorPRELUNGIREA GHENCEA VA FI LARGITA LA PATRU BENZI – Pe 20 februarie vor incepe lucrarile pentru conexiunea dintre Prelungirea Ghencea si Centura Bucuresti

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.