SE LANSEAZA ZBORURILE DIRECTE SPRE STATELE UNITE – Romanii pot calatori fara escala catre SUA, dupa 20 de ani, din iunie 2024. Biletele pornesc de la 350 de euro

Incepand cu luna iunie a anului viitor, romanii vor putea calatori, din nou, catre Statele Unite ale Americii, cu plecare din capitala, dupa o pauza de peste 20 de ani. Compania aeriana HiSky a pus deja in vanzare biletele pe ruta Bucuresti – New York, iar primul zbor programat va fi operat vineri, 7 iunie. Pasagerii care vor sa ajunga peste ocean vor petrece in zbor doar putin peste 10 ore.

Anuntul vine dupa ce, in urma cu o saptamana, HiSky a primit, din partea Departamentul Transporturilor din SUA, autorizarea pentru a efectua zboruri regulate catre aceasta destinatie si a devenit singura companie romaneasca care detine, in acelasi timp, Permisul de Operator Strain de Transport Aerian si aeronava care ii ofera capabilitatea pentru zboruri neintrerupte, de pana la 14 ore. 

Compania HiSky a fost infiintata in anul 2020 in Republica Moldova de Iulian Scorpan, fost director general al Air Moldova.

In noiembrie 2003, sub guvernul Adrian Nastase, compania aeriana de stat Tarom a renuntat la aceste rute transoceanice, intre Romania si SUA.

Suntem extrem de mandri sa devenim, oficial, prima companie care reuseste sa reia aceasta ruta strategica, dupa mai bine de 20 de ani. Din luna iunie, pe tabela de Plecari-Sosiri a aeroportului Otopeni vom vedea, din nou, destinatia New York. Oricat de mult inseamna asta pentru HiSky, stiu ca este cu atat mai important pentru Romania si pentru toti pasagerii care vor sa calatoreasca peste ocean, fara escale si timp pierdut prin alte aeroporturi. SUA devine o optiune de calatorie, pentru prima data de cand calatoriile cu avionul au devenit accesibile tuturor. Ne bucuram ca suntem noi cei care au deschis aceasta cale. In urma cu trei ani, cand am inceput primele zboruri, ne-am propus sa devenim principala optiune pentru pasagerii romani. Am reusit sa demonstram ca meritam increderea lor, prin miile de zboruri catre Europa, iar acum suntem incantati sa le facem acest cadou, chiar inainte de sarbatori”, a declarat Iulian Scorpan, CEO HiSky.

Biletele sunt disponibile pentru doua clase de servicii, iar pretul unei calatorii porneste de la 349 euro, pe sens, pentru clasa economic, si 1.899 euro, pentru clasa business. La bordul aeronavei va fi disponibil si serviciul de catering, in costul biletului fiind incluse o masa calda si o gustare, pentru fiecare pasager.

Zborurile regulate care conecteaza aeroportul Henri Coanda cu principalul aeroport din New York, John F. Kennedy, vor fi efectuate cu patru frecvente pe saptamana, cu plecare din Romania in fiecare zi de luni, miercuri, vineri si sambata, si retur. Aeronava HiSky va decola de la Bucuresti la ora locala 8:00 si va ateriza la New York la ora locala 11:25. Pentru zborurile retur, aeronava este programata sa decoleze de pe aeroportul JFK la ora locala 13:25 pentru a ajunge la Otopeni la ora locala 6:15.

Zborurile Bucuresti Otopeni –  New York, JFK, vor fi efectuate cu Airbus A330-200, prima aeronava wide-body din flota HiSky si singura de acest tip inregistrata in Romania. Aeronava, care ii ofera companiei capabilitatea de a opera curse, fara escala, pe aceasta distanta a aterizat la Bucuresti, la inceputul acestei saptamani. Pe durata calatoriei, pasagerii vor avea acces la bord si la continut multimedia, disponibil pe sistemul de entertainment al aeronavei.

De la inaugurarea hub-ului din Bucuresti, in urma cu un an si jumatate, aeroportul Henri Coanda a devenit principala baza operationala HiSky. Din Bucuresti, pasagerii pot calatori cu HiSky pe opt rute regulate internationale, catre Bruxelles, Barcelona, Malaga, Dublin, Chisinau, Bordeaux, Tel Aviv si Frankfurt si pe doua rute interne, catre Cluj Napoca si Timisoara. In Romania, compania aeriana mai opereaza curse regulate si de pe aeroporturile din Iasi, Baia Mare, Cluj Napoca si Timisoara, dar si zboruri charter, in parteneriat cu principalele agentii de turism. Conform clasamentului privind numarul de pasageri transportati, HiSky ocupa locul patru in topul companiilor aeriene care opereaza in Romania.

Articolul precedentVIITOAREA CENTURA A MEDIASULUI ARE INDICATORII APROBATI –  Drumul va avea o lungime de aproape 9 km si costa 1,15 miliarde lei
Articolul următorLINIA DE CALE FERATA CONSTANTA-MANGALIA SE ELECTRIFICA – Guvernul a aprobat investitia de 1,66 miliarde lei

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.