AUTOSTRADA DESCHISA INTEGRAL – Se deschide circulatia pe lotul Chetani-Campia Turzii, cu opt luni mai devreme

A fost deschis traficul rutier pe lotul 3 Chetani-Campia Turzii, lotul lipsa din sectiunea Targu Mures – Cluj a Autostrazii Transilvaniei, astfel ca se poate circula intre Targu Mures la Cluj numai pe autostrada, pe o lungime de 113 km.

Cei 15,7 km ai acestui sector din A3 permit de acum legatura pe autostrada intre municipiul Targu Mures si municipiile Cluj Napoca (Nodul Gilau), Turda, Sebes, Sibiu, Deva. Antreprenor este asocierea Strabag SRL – Geiger Transilvania SRL.

IMAGINI de la deschidere vezi aici.

De asemenea se poate circula de astazi pe autostrada (cu exceptia celor 13 km ai sectiunii Margina-Holdea aflata in constructie), de la Targu Mures la Timisoara, Arad si Punctul de trecere a frontierei de la Nadlac.

In acest moment, deschidem traficul rutier pe lotul 3 Chetani-CampiaTurzii, lotul lipsa din sectiunea Targu Mures – Cluj a Autostrazii Transilvaniei A3 si se poate circula intre Targu Mures la Cluj numai pe autostrada, pe o lungime de 113 km, dar si pana la Sibiu sau Deva, prin conexiunea cu Autostrada Sebes – Turda A10 si Autostrada A1. Vreau sa felicit antreprenorul, Asocierea Strabag SRL – Geiger Transilvania SRL, pentru exemplul de seriozitate si de ”ASA DA”, stabilind prin aceasta deschidere un record: pe de o parte, fiind proiectul de infrastructura majora de transport deschis cel mai devreme (cu 8 luni), iar pe de alta parte, fiind al treilea proiect consecutive pe care Strabag il finalizeaza mai devreme, dupa Pasajul Mogosoaia de pe Centura Capitalei si sectiunea Ungheni – Targu-Mures a Autostrazii A3. Mai mult, exista si al patrulea proiect consecutiv, respectiv deschiderea drumului expres care leaga Centura Oradiei si Autostrada Transilvania”, anunta secretarul de stat din Ministerul Transporturior, Irinel Scriosteanu.

Valoarea contractului este de 420,35 milioane lei, fara TVA, iar sursa de finantare a fost asigurata din fonduri externe nerambursabile, prin cadrul programului POIM.

Contractul pentru constructia lotulul Chetani-Campia Turzii (finalizat cu opt luni mai devreme) a fost semnat in 26 octombrie 2022, ordinul de incepere a fost emis in 21 noiembrie 2022, iar termenul de finalizare contractual era luna august 2024.

Chetani – Campia Turzii este a doua sectiune a autostrazii Transilvania pe care se deschide circulatia in 2023, dupa ce in luna septembrie s-au dat in trafic cei 13,55 km dintre Nusfalau si Suplacu de Barcau.

Articolul precedentDRUMUL EXPRES BUCURESTI-TARGOVISTE INAINTEAZA – A fost stabilit traseul drumului expres Bucuresti – Targoviste
Articolul următorVIITOAREA CENTURA A MEDIASULUI ARE INDICATORII APROBATI –  Drumul va avea o lungime de aproape 9 km si costa 1,15 miliarde lei

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.