112 KM DE DRUMURI JUDETENE, MODERNIZATE IN MEHEDINTI – Proiectul s-a ridicat la 214 milioane lei

Cel mai amplus proiect de infrastructura rutiera implementat de Consiliul Judetean Mehedinti a fost finalizat. S-au reabilitat/modernizat 112 kilometri drumuri judetene din reteaua administrata de Consiliul Judetean Mehedinti, la evenimentul de inchidere al proiectului fiind prezenti presedintele Consiliului Judetean Mehedinti, Aladin Georgescu, primari sau reprezentanti ai comunelor partenere in proiect, echipa de implementare si reprezentanti ai constructorilor.

Este vorba despre obiectivul: Reabilitare si modernizare drumuri judetene, judetul Mehedinti – DJ 562A [Gruia (int. DN 56C) – Rogova (int. DN 56A)]; DJ 563 [int.DN 56A – Oprisor (int.DJ 561A)]; DJ 561A [Oprisor (int.DJ 563) – Balacita (int. DJ 606) – Gvardinita – Bicles – int. DJ 606A (Plopi)]; DJ 606A [int. DJ 561A –Plopi – Izvoralu (int. DJ 561A)] ; DJ 561A [int. DJ 606A – Timna – int. DN 6]; DJ 607 [int. DN 67A (Strehaia) – Grozesti – Pasarani – lim. jud. Gorj], cel mai amplu din ultimii 30 de ani.

Investitia a fost implementata in cadrul Programului Operational Regional 2014-2020, Axa prioritara 6, Prioritatea de investitii 6.1.

Valoarea totala este de 214.253.434,94 lei, din care, fonduri europene 211.587.919,82 lei, diferenta fiind acoperita de la bugetul Consiliului Judetean Mehedinti.

Traseul „drumului strategic” traverseaza teritoriile administrative a 12 comune si un oras din judetul Mehedinti: Gruia, Patulele, Jiana, Vinjulet, Rogova, Punghina, Oprisor, Balacita, Bicles, Dumbrava, Timna, Strehaia, Grozesti – partenere in proiect si asigura conectarea la reteaua TEN-T.

Ma bucur ca am finalizat cu succes acest proiect deosebit de important pentru judetul Mehedinti si le multumesc tuturor celor care au contribuit la implementare, dar si Agentiei pentru Dezvoltare Regionala Sud-Vest Oltenia, pentru sprijinul acordat! Investitiile in modernizarea si reabilitarea acestei infrastructuri de transport au determinat cresterea gradului de mobilitate a persoanelor si bunurilor si asigura accesul mai facil si mai rapid catre furnizorii de servicii de sanatate, sociale si educative din municipiul Drobeta Turnu Severin pentru populatia aflata in zonele rurale si in Strehaia, de-a lungul traseul drumurilor judetene, ceea ce va determina o crestere a adaptabilitatii populatiei la nevoile pietei fortei de munca de la nivel regional/local“, a transmis presedintele Consiliului Judetean Mehedinti, Aladin Georgescu.

Articolul precedentNOUA GENERATIE MULTIROL – Cehii de la Omnipol au prezentat pe Aeroportul Baneasa noul avion cu elice L 410 NG capabil sa indeplineasca misiuni de transport de persoane, utilitare si militare
Articolul următorPRIMA LINIE DE CALE FERATA INFIINTATA IN ROMANIA VA FI MODERNIZATA – Lucrarile de 2,89 miliarde de lei au fost aprobate de Guvern

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.