PRIMII KILOMETRI DIN CENTURA BUCURESTI, DATI IN TRAFIC – Se poate circula pe 10 km din cei 19 km construiti ai A0 Nord. Umbrarescu a terminat drumul cu sapte luni mai devreme

S-a deschis circulatia pe primul Lot din Autostrada de Centura a Capitalei (A0). De astazi se poate circula pe aproximativ 10 km din cei 19 km construiti ai A0 Nord (intre nodul rutier cu DN1 si nodul rutier cu A3).

Constructia celor 19 km a costat 831,92 milioane de lei (fara TVA) si a fost finalizata cu 7 luni mai devreme.

Constructor a fost asociatia firmelor romanesti SC SA&PE Construct SRL – SC Spedition UMB SRL – SC Tehnostrade SRL.

In acest moment, dam in trafic primii kilometri finalizati de Autostrada de Centura a Bucurestiului A0, intre DN1 (zona Balotesti – Corbeanca) si Autostrada Bucuresti – Ploiesti A3. Este vorba despre prima portiune de 10 km din cei 20 km finalizati aferenti acestui lot, urmand ca descarcarea in DN2 sa se realizeze in cursul anului viitor. Acum, avem 36 kilometri de autostrada de centura finalizati: 20 km pe Lotul 2 Nord si 16 km pe Lotul 2 Sud”, spune secretarul de stat din Ministerul Transporturilor, Irinel Scriosteanu.

Oficialul a postat si un clip de la inaugurarea drumului.

Dupa finalizarea legaturii cu Lotul 3, se va putea circula, anul viitor, pe 21 de km intre DN1 si DN2, anunta CNAIR.

Traseul Lotului 2 Nord – A0 se desfasoara intre DN1 (in dreptul localitatii Corbeanca) si DN2 (in dreptul localitatii Afumati).

Asocierea de constructori romani a inceput lucrarile in august 2022 si avea termen contractual de finalizare in iunie 2024.

Constructia efectiva a lotului 2 al A0 Nord a inceput in luna august 2022 si a fost finalizata cu 7 luni mai devreme fata de termenul contractual. Asocierea de firme romanesti, SC SA&PE Construct SRL – SC Spedition UMB SRL – SC Tehnostrade SRL, a avut la dispozitie 831,92 milioane de de lei (fara TVA), suma asigurata prin Programul Transport (PT)”, spune Cristian Pistol, directorul general al CNAIR.

Articolul precedent”OCOLITOAREA MARE” A BRASOVULUI – Drumuri de 53 km vor fi modernizate. „Ocolitoarea mare” a municipiului Brasov ajunge in etapa exproprierilor
Articolul următorSE PROIECTEAZA UN NOU DRUM RADIAL – A fost semnat contractul pentru proiectarea Drumului Radial 10 – Magurele Expres

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.