CUM ARATA AEROPORTUL DIN IASI, MODERNIZAT – Acesta va fi cel mai mare terminal din tara, dupa Aeroportul Otopeni

Lucrarile la viitorul terminal T4 al aeroportului din Iasi au ajuns la un stadiu de executie de 80%. T4 va fi cel mai mare terminal din tara, dupa cel de la Otopeni, avand o suprafata desfasurata de 31.210 mp, pe trei niveluri, pe o lungime de 200 de metri si o adancime de 50 de metri. Iasul va avea practic un Aeroport nou, care va putea procesa 3,5 milioane pasageri pe an.

Aeroportul Iasi a atins recent borna de 2 milioane de pasageri, un nou record istoric.

Viitorul terminal T4 a ajuns, saptamana aceasta, la un grad de implementare de 80%, eforturile concentrandu-se in momentul actual pe realizarea finisajelor si instalarea echipamentelor”, anunta Consiliul Judetean Iasi.

In acest context, Presedintele Consiliului Judetean Iasi, Costel Alexe, directorii din cadrul Consiliului Judetean Iasi si consilierii judeteni au efectuat o vizita de lucru pe santierul unde se construieste terminalul T4.

Am facut aceasta vizita la Aeroportul International Iasi, cu directorii din cadrul institutiei si consilierii judeteni, pentru a le prezenta rezultatele munciii noastre din ultimii ani. Extinderea si modernizarea aeroportului este rezultatul unui efort comun si multumesc legislativului Consiliului Judetean Iasi pentru sustinerea proiectului in fiecare etapa. Astazi, stadiul lucrarilor a depasit pragul de 80%, iar la sfarsitul lunii decembrie vom avea terminalul T4 finalizat, asa cum am promis iesenilor. Am reusit sa implementam impreuna, in timp record, cea mai mare investitie din istoria aeroportului. Deschidem o noua etapa in evolutia aeroportului si, odata cu asta, in evolutia judetului nostru si in consolidarea pozitiei Iasului de pilon de dezvoltare regionala”, a mentionat presedintele Consiliului Judetean Iasi, Costel Alexe.

Pe santier lucreaza 550 de muncitori.

Mobilizarea este maxima pe santierul T4, unde lucreaza 550 de muncitori, deoarece ne dorim sa finalizam cat mai repede noul terminal, avand in vedere cresterea accelerata a traficului. Luna acesta, Aeroportul Iasi a atins borna de 2 milioane de pasageri in 2023, un nou record istoric pentru un an calendaristic, peste nivelul de trafic inregistrat in tot anul 2022, adica o crestere de peste 50%. Estimarea pentru finalul acestui an este de 2,4 milioane de pasageri, cifra prognozata de specialisti abia pentru anul 2038. Ne asteptam la o dublare a numarului de pasageri in viitorul apropiat, insa cu noul terminal vom fi pregatiti sa sustinem acest ritm de dezvoltare. Operationalizarea terminalului T4, din 2024, va insemna o experinta de calatorie mult imbunatatita, oferind pasagerilor nostri o gama variata de servicii de inalta calitate, dar si o garantie pentru companiile aeriene de a-si extinde reteaua de rute din Iasi. Fara doar si poate, noua infrastructura aeroportuara (terminal nou, parcare extinsa, parc fotovoltaic, cai de acces) va asigura dezvoltarea pe termen lung a Aeroportul Iasi, care astfel va deveni principalul pilon de dezvoltare socio-economica a regiunii de N-E si va aduce plus valoare in comunitatea noastra. Multumesc, pe aceasta cale, conducerii Consiliului Judetean pentru sprijinul neconditionat pe care ni l-a acordat, precum si consilierilor judeteni care au sustinut proiectul de dezvoltare a Aeroportului”, a spus Romeo Vatra, directorul general al R.A. Aeroportul Iasi.

Articolul precedentEXPROPRIERI PENTRU AUTOSTRADA FOCSANI-BACAU – Despagubirile pentru drumul de 95,9 km se ridica la 12 milioane lei
Articolul următorSE REIAU LUCRARILE PENTRU LARGIREA CENTURII BUCURESTI INTRE DN2 SI A2 – Contractul initial a fost reziliat in decembrie 2022

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.