MICROBUZE ELECTRICE SI LA CLUJ – 34 de comune clujene vor beneficia de microbuze electrice

Consiliul Judetean Cluj anunta un nou proiect cu finantare europeana, in domeniul infrastructurii educationale. Autoritatile din Cluj vor cumpara 34 de microbuze scolare electrice pentru elevii din judet.

Valoarea proiectului finantat, prin Planul National de Redresare si Rezilienta, este de 36.442.179,20 lei, inclusiv TVA.

Educatia ramane o prioritate pentru Consiliul Judetean Cluj, astfel ca forul administrativ judetean implementeaza, cu ajutorul fondurilor europene, proiectul ce vizeaza achizitionarea a 34 de microbuze scolare electrice pentru elevii din judetul Cluj. In acest fel, elevii din 34 de comune clujene vor beneficia de microbuze electrice cu o capacitate de 16+1 locuri, anunta CJ Cluj.

Intre beneficiile proiectului enumerate de CJ Cluj sunt:

• imbunatatirea conditiilor de transport pentru cursanti, cu precadere pentru cei din zonele izolate, cu o populatie scazuta,

• facilitarea accesului elevilor la educatie,

• reducerea absenteismului si a abandonului scolar, dar si

• protejarea naturii, microbuzele fiind prietenoase cu mediul inconjurator si avand un consum redus.

Toate aceste beneficii semnificative pentru locuitorii judetului Cluj se datoreaza accesului la fonduri europene nerambursabile, Consiliul Judetean Cluj reusind sa atraga aproximativ 1 miliard de euro finantare europeana in perioada 2008-2023”, precizeaza CJ Cluj.

Acestui proiect deja castigat de Consiliul Judetean Cluj i se adauga o alta investitie ce vizeaza achizitionarea a inca 25 de microbuze scolare electrice depusa spre finantare in cadrul Programului Administratiei Fondului pentru Mediu.

Articolul precedentCEL MAI SPECTACULOS TRASEU DIN BIHOR A FOST FINALIZAT – Lucrarile de 180 milioane lei la Drumul Apusenilor au fost receptionate
Articolul următor33 DE KM DE DRUM IMPRACTICABIL, MODERNIZATI IN MEHEDINTI – Mai multe drumuri judetene au fost modernizate cu fonduri europene

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.