UNDA VERDE PENTRU ACHIZITIA DE MICROBUZE ELECTRICE – Consiliul Judetean Timis cumpara 27 de microbuze

Consiliul Judetean Timis are unda verde pentru achizitia microbuzelor electrice pentru scolari. Vicepresedintele CJ Timis, Alexandru Proteasa, s-a intalnit cu ministrul Educatiei, Ligia Deca, cu aceasta ocazie marcandu-se si punerea in aplicare a contractului aferent proiectului „Microbuze electrice pentru elevii din judetul Timis”.

Administratia judeteana a accesat, in acest sens, o finantare de peste 6 milioane de euro (fara TVA), respectiv 35.905.346,40 lei (cu TVA inclusa), alocati prin Programul National de Redresare si Rezilienta, Componenta C15 – Educatie.

Fondurile care vor reveni judetului vor fi folosite pentru achizitia a 27 de microbuze, dintre care 24 cu 16+1 locuri si 3 microbuze cu un numar de 8+1 locuri. Ulterior va demara si licitatia pentru desemnarea furnizorului mijloacelor de transport.

Departajarea localitatilor care vor putea sa primeasca noile mijloace de transport s-a facut in urma indeplinirii conditiilor prevazute in Ghidul apelului.

Unitatile administrativ-teritoriale (UAT) care vor beneficia de aceste microbuze trebuie sa respecte unele conditii, printre care capacitatea de conectare la reteaua de curent electric in cazul in care in localitatea respectiva nu exista deja o statie de incarcare functionala si sa asigure sofer cu atestat. De asemenea, ele va trebui sa acopere costurile de reparatii, precum si costurile de alimentare.

Proiectul vizeaza asigurarea mobilitatii scolarilor catre unitatile de invatamant, in special a celor din zone defavorizate din punct de vedere al transportului, si reprezinta contributia administratiei timisene la reducerea emisiilor de gaze cu efect de sera pana in 2030, conform cerintelor Uniunii Europene trasate prin Pactul Verde European, prin crearea unor retele de transport verde in judet,

Demersul va fi completat de CJ Timis prin participarea la celalalt program finantat de Ministerul Mediului si destinat achizitiei de „Microbuze electrice pentru elevi”, care are un buget de 300 de milioane de lei, prin Administratia Fondului pentru Mediu. Prin intermediul acestuia se pot cumpara atat microbuze electrice, hibride sau alimentate GNC, cat si cumpararea statiilor de reincarcare.

Articolul precedentSANTIER RESUSCITAT – Au reinceput lucrarile pe tronsonul 1 din drumul expres Craiova-Pitesti. Vechiul constructor cu care a fost reziliat contractul a adus pagube de 752 milioane lei
Articolul următorCONDUCERE NOUA LA TAROM – Bogdan Popescu preia conducerea companiei Tarom. Ultimul an cu profit a fost 2007

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.