PASAJUL MOGOSOAIA, APROAPE DE FORMA FINALA – Investitia, gata la 1 octombrie

Pasajul de la Mogosoaia este aproape de forma finala, anunta secretarul de stat din Ministerul Transporturilor, Irinel Ionel Scriosteanu. A fost finalizata placa de supra-betonare pe pasaj si continua realizarea terasamentelor la rampa spre Chitila. Miercuri va va incepe asternerea balastului stabilizat la rampa spre Otopeni, aceasta fiind ultima operatiune inainte de straturile de asfalt.

Pasajul rutier suprateran are o lungime de circa 800 de metri si va muta actuala Sosea de Centura a Capitalei cu patru benzi peste giratoriul de la intersectia cu DN1A – Mogosoaia. Investitia ar putea sa fie gata la 1 octombrie, acesta fiind termenul dorit de mnistrul Transporturilor. Potrivit contractului semnat, termenul de finalizare este aprilie 2022.

Lucrarile au inceput in aprilie 2020.

Pasajul de la Mogosoaia, aproape de forma finala. A fost finalizata placa de supra-betonare pe pasaj. S-au finalizat armarea, cofrarea si turnarea grinzii de coronament la rampa spre Otopeni si a inceput montarea stâlpilor de iluminat. Se lucreaza si la armarea, cofrarea si turnarea grinzii de coronament la rampa spre Chitila. Maine va incepe asternerea balastului stabilizat la rampa spre Otopeni. Este ultima operatiune inainte de straturile de asfalt”, scrie Scriosteanu pe Facebook.

Acum se continua realizarea terasamentelor la rampa spre Chitila si, de asemenea, se lucreaza, in continuare, la canalizarea pluviala aferenta pasajului, precizeaza oficialul.

Proiectul are o lungime de 800 m si costa 6,8 milioane euro. Constructorul este Strabag. Contractul a fost semnat in octombrie 2018, licitatia fiind lansata in iunie 2017.

Circa 20 de km din Centura de Nord a Capitalei au fost modernizati si largiti la 4 benzi inca din 2010, iar singurul punct din zona care a ramas nerezolvat a fost intersectia de la Mogosoaia cu DN1A, un sens giratoriu unde apar blocaje si cozi de masini.

Articolul precedentINCA UN TERMINAL LA AEROPORTUL DIN TIMISOARA – Ministerul Transporturilor a semnat contractul de 185 milioane lei pentru constructia Terminalului de Plecari Externe de laTimisoara. Proiectul va fi gata in 2023
Articolul următorAUTOSTRADA BRASOV-FAGARAS, PUSA PE HARTIE – CNAIR a desemnat castigatorul pentru realizarea Studiului de Fezabilitate si a Proiectului Tehnic pentru autostrada de 48 km. A castigat firma care se ocupa si de Autostrada Brasov-Bacau

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.