NOUA PARCARE DE PE AEROPORTUL DIN IASI VA FI PREDATA IN NOIEMBRIE – Santierul de la Aeroport, extins pana la terminalele existente

Santierul viitorului terminal T4 de pe Aeroportul din Iasi s-a extins pana la terminalele existente, unde se lucreaza la noile cai de acces si parcare, intreaga zona fiind delimitata cu garduri de protectie. Astfel, autoturismele, microbuzele si autobuzele care ajung la Aeroport, nu mai pot stationa in fata terminalelor T2 si T3, ci doar la terminalul T1, oprirea, cu exceptia mijloacelor de transport in comun, fiind interzisa, pentru a se evita aglomeratia.

Statia pentru masinile de taxi acreditate de Regie se afla in parcarea de la terminalul T3.

Noua parcare de la Aeroport este deschisa partial, in prezent fiind disponibile 140 de locuri in fata terminalului T3. Parcarea este de scurta durata, cu tarif unic de 10 lei /ora.

Parcari de lunga durata se afla la Ciric (1,5 km de aeroport), cu urmatoarele tarife: 3 lei /1 ora, 40 lei – abonamentul /1 saptamana si 135 lei – abonamentul /1 luna.

Alte 140 de locuri de parcare, pe lotul din fata terminalului T4, vor fi date spre folosinta dupa finalizarea lucrarilor din zona T1.

Noua parcare de aproximativ 600 de locuri va fi predata la sfarsitul lunii noiembrie, cand vor fi disponibile ambele optiuni de parcare”, anunta Consiliul Judetean Iasi.

T4 va fi al doilea cel mai mare terminal din Romania, iar capacitatea de procesare va creste pana la 4 milioane de pasageri pe an. Noul terminal de la Aeroportul din Iasi va fi finalizat in doua luni si jumatate.

Pe Aeroportul din Iasi opereaza cinci companii aeriene ce asigura zboruri directe spre 25 de destinatii.

Acest lucru a contribuit din plin la inregistrarea recordurilor de trafic din acest an. Estimarea pentru 2023 este de 2 milioane de pasageri”, a anuntat recent presedintele CJ Iasi, Costel Alexe.

In luna august a acestui an, s-au inregistrat 249.379 de pasageri pe Aeroportul din Iasi, cresterea traficului fiind de 37,75% fata de cel raportat in august 2022. Pe primele 8 luni din 2023, s-a depasit numarul total de pasageri inregistrat in intreg anul trecut.

Avand in vedere numarul limitat de locuri in parcarea existenta, este recomandat transportul la Aeroport cu autobuzele 50. Acestea circula non-stop, la intervale de 30 de minute, pe traseul: Gara – Piata Unirii – Tg. Cucu – Aeroport // Aeroport – Tg. Cucu – Piata Independentei – Gara, cu oprire la parcarile Ciric. Biletul de autobuz costa 3 lei si e valabil 120 de minute de la validare.

Totodata, pasagerii sunt sfatuiti sa ajunga la Aeroport cu doua – trei ore mai devreme, pentru a nu intarzia formalitatile necesare imbarcarii, deoarece traficul din incinta aerogarii este foarte aglomerat in anumite zile.

Articolul precedentPASAJE IN BUCURESTI-ILFOV – Noua pasaje pietonale subterane vor fi construite pe drumurile nationale
Articolul următorBANI PENTRU DRUMURILE DIN MARAMURES – 14 km din Drumul Judetean 108E Miresu Mare – Hideaga vor fi reabilitati

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.