DRUMUL STRATEGIC A FOST MODERNIZAT – Cel mai mare proiect de infrastructura rutiera din judetul Botosani a fost finalizat. 106 de km de drum au fost modernizati

Modernizarea Drumului Strategic din judetul Botosani se apropie de final. Constructorul Lotului 2 al Drumului Strategic a notificat Consiliul Judetean Botosani ca a terminat lucrarile pe toata lungimea de 51,194 de kilometri.

Drumul Strategic este cea mai mare investitie realizata in judetul Botosani.

De asemenea, autoritatile inspecteaza lucrarea pe intreaga sa lungime si finalizeaza toate documentele pentru ca, in cel mai scurt timp, sa emita ultimele situatii de lucrari si sa solicite demararea procesului de receptie.

Lucrarile la Lotul 2 al Drumului Strategic s-au finalizat!”, anunta Consiliul Judetean Botosani.

Drumul Strategic masoara 106 kilometri, reprezentand peste 16% din totalul retelei de drumuri judetene din Botosani. Primele doua loturi ale acestei axe rutiere, Lotul 1 (Mihalaseni – Dobarceni – Dangeni, respectiv Calarasi – Rauseni – Sipote) si Lotul 3 (Gorbanesti – Blandesti – Sulita – Lunca – Todireni) au fost receptionate.

Modernizarea Drumului Strategic a fost obiectivul prioritar pe care l-am angajat inainte de preluarea mandatului. Chiar daca multi nu ne dadeau nicio sansa sa implementam in timp util cel mai mare proiect de infrastructura rutiera din judet, cu multa munca si determinare, am reusit sa finalizam modernizarea celor 106 kilometri. Este cea mai mare investitie realizata in judetul Botosani, investitie care va ajuta la dezvoltarea judetului nostru si pe care o vom continua cu Drumul Vamii, astfel incat axa Vama Radauti-Prut – Cotusca – Draguseni – Saveni – Vlasinesti – Hanesti – Dangeni – Trusesti – Albesti – Todireni – Hlipiceni – Rauseni – Rediu (Iasi) sa devina cu adevarat una strategica, strabatand judetul de la nord la sud”, a declarat Doina Federovici, presedintele Consiliului Judetean Botosani, care a multumit tuturor celor care s-au implicat sau au vegheat la implementarea cu succes a acestui proiect.

Pe langa echipa de proiect a Consiliului Judetean, constructori, proiectanti, diriginti de santier, supervizori, un rol foarte important in succesul acestui proiect l-au avut si reprezentantii locuitorilor comunelor prin care trece Drumul Strategic. Propunerile lor si problemele pe care le-au sesizat cu celeritate au fost receptionate si rezolvate, astfel incat, la final, sa avem un drum cat mai bun si care sa corespunda celor mai inalte exigente”, a mai spus Doina Federovici.

Prin modernizarea Drumului Strategic rezolvam una dintre cele mai grave probleme ale retelei de drumuri judetene, care a ajuns la un nivel bun, comparabil cu cel din judetele dezvoltate. Vom continua sa punem accent pe lucrarile de infrastructura rutiera, Consiliul Judetean Botosani avand in implementare mai multe proiecte in acest sens, a declarat Dorin Birta, vicepresedintele Consiliului Judetean Botosani.

Proiectul Drumului Strategic din Botosani este primul proiect de infrastructura rutiera finantat prin Programul Operational Regional din regiunea Moldovei. Valoarea actualizata a Drumului Strategic este de aproximativ 110 milioane de euro, din care 63 de milioane de euro este finantarea europeana, iar 47 de milioane de euro sunt asigurate de catre Consiliul Judetean.

In lungime de 51,194 kilometri si format din tronsonul Rauseni – Todireni – Albesti – Trusesti – Dangeni – Hanesti (DJ 282), Lotul 2 a fost adjudecat de asocierea Cornell’s Floor – Construct Com – Test Prima – Autotehnorom. Valoarea licitata este de 208.355.380,47 lei cu TVA.

Valoarea totala a proiectului, care include si celelalte cheltuieli – proiectare, dirigintare, taxe, TVA, etc – este de 475,5 milioane lei. Din aceasta suma, contributia CJ este o treime, mai exact 158 milioane lei.

Articolul precedentCUM ARATA PODUL HOBANAT INALT CAT UN BLOC CU 24 DE ETAJE – Podul are 500 de metri, 4 benzi si va fi gata in acest an
Articolul următorSANTIERUL NAVAL ORSOVA TRECE PE PROFIT – De la pierderi jumatate de milion de euro anul trecut, compania isi revine cu un profit de peste 100.000 euro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.