WIZZ AIR RENUNTA LA MAI MULTE ZBORURI – Compania aeriana renunta la jumatate din zborurile din Suceava

Compania low-cost Wizz Air inchide baza de operare de la Suceava, incepand cu 28 octombrie 2023, de undeva opera peste 50% din capacitatea sa anterioara. Compania precizeaza ca va opera in continuare zboruri pe cinci rute actuale din Suceava catre Londra Luton, Roma, Milano Malpensa, Dortmund si Memmingen.

Zborurile spre Larnaca, Eindhoven, Bruxelles Charleroi, Paris Beauvais si Bologna vor fi deservite de la baza din Iasi.

Toate zborurile Wizz Air sunt operate cu aeronave Airbus A320 cu 180 de locuri, A320neo cu 186 de locuri, A321 cu 230 locuri si aeronave Airbus A321neo cu 239 locuri.

Clientii care au rezervat direct prin site-ul companiei sau prin aplicatia pentru mobil a companiei si care sunt afectati de schimbari vor fi notificati prin e-mail si pot opta pentru reprogramarea gratuita, pentru o rambursare de 120% din tariful initial sub forma de credit de companie sau rambursarea a 100% din banii achitati.

Wizz Air a anuntat astazi planurile de ajustare a retelei si de optimizare a activitatii din Romania pentru a creste fiabilitatea operationala pentru clientii locali. Mai exact, compania aeriana isi ajusteaza reteaua din Suceava si se va concentra pe zborurile ce vor fi operate in continuare, pentru a optimiza mai bine timpul de zbor si a minimiza perturbarile si anularile pentru clientii din Romania. Incepand cu 28 octombrie 2023, compania aeriana isi va inchide baza de la Suceava, urmand sa opereze in continuare zboruri pe cinci rute actuale din Suceava catre Londra Luton, Roma, Milano Malpensa, Dortmund si Memmingen”, anunta compania.

Zborurile spre Larnaca, Eindhoven, Bruxelles Charleroi, Paris Beauvais si Bologna vor continua sa fie deservite, dar de la baza din Iasi, care va creste odata cu adaugarea unei a cincea aeronave in aceasta iarna. In plus, Wizz Air va anunta in urmatoarele saptamani si noi servicii pentru reteaua din Romania.

Tuturor angajatilor afectati de la baza din Suceava li se vor oferi oportunitati de lucru in alta parte in reteaua Wizz Air. Wizz Air isi mentine angajamentul de a creste pe termen lung pe piata romaneasca, creand sute de locuri de munca suplimentare atat in cadrul companiei, cat si in industriile asociate, stimuland cresterea rapida a sectoarelor turismului si ospitalitatii din Romania”, precizeaza compania.

Compania aeriana opereaza peste 5.000 de zboruri pe luna catre 24 de tari de la sase baze din Romania: Bucuresti, Cluj, Timisoara, Iasi, Craiova si Sibiu. Primul zbor Wizz Air a decolat de la Suceava pe 3 august 2016, iar de atunci, compania a transportat peste 2 milioane de pasageri pe rutele sale low-cost spre si dinspre Suceava. Wizz Air va continua sa fie cea mai mare companie aeriana care opereaza spre Suceava.

„Ca urmare a planurilor de optimizare a pietei din Romania, menite sa sporeasca fiabilitatea operationala pentru clientii nostri locali, operatiunile noastre din Suceava au devenit nesustenabile. Cu toate acestea, ne mentinem angajamentul de a sprijini cresterea continua in Romania. Wizz Air nu va parasi Suceava si va continua sa opereze peste 50% din capacitatea sa anterioara de la Suceava pentru a sprijini in continuare conectivitatea, asociata cu preturi scazute si o experienta de inalta calitate. Principalele noastre obiective sunt de a contacta cu promptitudine toti clientii afectati, oferindu-le indrumare precisa cu privire la optiunile disponibile, si de a ne extinde sprijinul pentru echipajul nostru de la Suceava. Wizz Air persista in a oferi tarife competitive de pe mai multe aeroporturi din Romania, inclusiv Iasi, Cluj, Sibiu, Bucuresti, Timisoara si Craiova”, spune Diarmuid Ó Conghaile, directorul general al Wizz Air Malta.

Articolul precedentSANTIER LA PODUL GRANT – In octombrie incep lucrarile la structura de rezistenta a podului. Investitia se ridica la 65 milioane lei
Articolul următorS-A DESCHIS CIRCULATIA PE TRONSONUL DE NORD AL CENTURII ALESD – Lucrarile la centura Alesd costa 74,8 milioane lei fara TVA si sunt executate de asocierea de firme Drum Asfalt si Trameco

1 COMENTARIU

  1. Un pas regretabil pentru Suceava si pentru tarile invecinate, insa se pare ca decizia primita de la Wizz Air Transforma si Iasi intr-o alternativa viabila la importantele rute internationale. Se observa o oportunitate pentru comunitatea din Iasi sa profite de noul statut ca una dintre principalele porti aeriene din Romania.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.