TRANSPORT GRATUIT PENTRU ELEVII DE LA SATE – Consiliul Judetean Sibiu vrea sa cumpere inca 13 microbuze scolare

Consiliul Judetean Sibiu solicita bani nerambursabili pentru inca 13 microbuze scolare.

In sedinta extraordinara a Consiliului Judetean Sibiu, convocata joi, 7 septembrie, va fi supusa aprobarii solicitarea de cumparare a 13 microbuze destinate transportului de elevi.

Banii sunt asigurati de Administratia Fondului de Mediu, judetul Sibiu putand sa aplice, conform numarului de elevi existent si a prevederilor din Ghidul de finantare, pentru finantari de maximum 15 milioane lei.

Valoarea unui microbuz electric este de aproximativ 235.000 euro, TVA inclusa, si are o capacitate de 16+1 locuri.

Ele vor fi alocate scolilor din judet in functie de numarul de elevi si de distanta pe care acestia trebuie sa o parcurga de acasa pana la unitatea de invatamant.

Pentru reinnoirea parcului auto destinat transportului de elevi din judetul Sibiu, Consiliul Judetean Sibiu a obtinut deja, prin PNRR, o finantare nerambursabila de 35,9 milioane lei, prin care vor fi cumparate 56 de microbuze electrice cu capacitate de 8+1 locuri si de 16+1 locuri.

Prin noul proiect se doreste cresterea numarului de vehicule ecologice destinate transportului scolar.

Articolul precedentS-AU MONTAT PRIMELE GRINZI LA KM 0 AL AUTOSTRAZII MOLDOVEI – Primul lot din A7 ar trebui sa fie dat in trafic anul viitor
Articolul următorSANTIER LA PODUL GRANT – In octombrie incep lucrarile la structura de rezistenta a podului. Investitia se ridica la 65 milioane lei

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.