SE PREGATESC EXPROPRIERILE PENTRU AUTOSTRADA BUZAU-FOCSANI – Suma necesara este de 7,67 milioane lei, pentru exproprierea a 884 de imobile

Ministerul Transporturilor pregateste declansarea procedurilor de expropriere a tuturor imobilelor proprietate privata situate pe amplasamentul suplimentar, care fac parte din coridorul de expropriere al lucrarii de utilitate publica de interes national Autostrada Buzau-Focsani. Imobilele proprietate privata supuse exproprierii sunt situate pe raza municipiului Buzau, a localitatilor Vadu Pasii, Cochirleanca, Ziduri, Ramnicelu, Valea Ramnicului si Ramnicu Sarat, din judetul Buzau respectiv a localitatilor Sihlea, Gugesti, Milcovul, Odobesti din judetul Vrancea.

Suma necesara despagubirilor este in valoare de 7,67 milioane  lei, pentru 884 de  imobile care au o suprafata totala de 2.349.822 mp, arata un proiect de Hotarare a Guvernului privind declansarea procedurilor de expropriere a tuturor imobilelor proprietate privata situate pe amplasamentul suplimentar, aprobarea listei imobilelor proprietate publica a statului, precum si aprobarea listei imobilelor proprietate publica a unitatilor administrativ – teritoriale, care fac parte din coridorul de expropriere al lucrarii de utilitate publica de interes national  ”Autostrada Buzau-Focsani„.

Potrivit proiectului de act normativ, pentru aceasta autostrada ”este necesara aprobarea sumei de 7.676.880 lei, care se aloca de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Transporturilor si Infrastructurii, in conformitate cu Legea bugetului de stat pe anul 2023, nr. 368/2022, la capitolul 84.01” Transporturi”, subcapitolul 03 Transport rutier, titlul 61 “Proiecte cu finantare din sumele aferente componentei de imprumut a PNRR”, articolul 61.06 „Transferuri din bugetul de stat catre intreprinderi publice si institute nationale de cercetare-dezvoltare pentru sustinerea proiectelor aferente PNRR„.

Pentru realizarea lucrarii de utilitate publica de interes national ”Autostrada Buzau – Focsani” declantarea procedurii de expropriere a fost aprobata prin Hotararea Guvernului nr. 1144/2022. Pentru realizarea lucrarilor aferente obiectivului de investitii „Autostrada Buzau -Focsani , este necesar a fi expropriata o suprafata suplimentara de 2.349.822 mp, aferenta unui numar de 884 imobile proprietate privata. Suprafata de teren de 2.349.822 mp, aferenta unui numar de 884 imobile proprietate privata afectate de gropile de imprumut, situate pe raza municipiului  Buzau, a localitatiilor Vadu Pasii, Cochirleanca, Ziduri, Ramnicelu, Valea Ramnicului si Ramnicu Sarat, din judetul Buzau respectiv a localitatilor Sihlea, Gugesti, Milcovul, Odobesti din judetul Vrancea pentru care  necesara aprobarea declansarii procedurii de expropriere”, se arata in Nota de fundamentare.

Autostrada Buzau- Focsani face parte din reteaua rutiera TEN-T Central, obiectivul fiind, de asemenea, cuprins in Master Planul General de Transport, aprobat prin Hotararea Guvernului nr. 666/2016, fiind identificat in cadrul Anexei nr. V, Stabilire nevoi de finantare si reprezinta o prioritate absoluta la nivel national, astfel cum rezulta conform analizei cu Modelul National de Transport, dezvoltarea infrastructurii rutiere prin constructia unei autostrazi in lungul acestui coridor va conduce la cresterea traficului rutier prin generarea de noi calatorii si atragerea de noi investitii in ariile urbane.

Traseul Autostrazii Buzau – Focsani se va desfasura intre Municipiul Buzau, judetul Buzau fiind conectat cu traseul Autostrazii Ploiesti – Buzau si Municipiul Focsani.

Traseul este amplasat pe teritoriul administrativ a doua judete:

  • judetul Buzau de la km 0+000 – km 45+455
  • judetul Vrancea de la km 45+455 – km 82+440

Autostrada Buzau – Focsani are in total o lungime de 82,44 km si este impartita in 4 loturi:

       – Lotul 1 km 0+000 – km 4+600 – Buzau (Autostrada Ploiesti – Buzau) – Vadu Pasii (Drum de legatura catre DN 2), cu lungimea 4,60 km;

        – Lotul 2 km 4+600 – km 35+400 – Vadu Pasii (Drum de legatura catre DN 2) – Ramnicu Sarat (DN 22), cu lungimea 30,80 km;

        – Lotul 3 km 35+400 – km 71+500 – Ramnicu Sarat (DN 22) – Mandresti Munteni (DN 23), cu lungimea 36,10 km;

        – Lotul 4 km 71+500 – km 82+440 – Mandresti Munteni (DN 23) – Focsani Nord (DN 2), cu lungimea 10,94 km

Articolul precedentLUCRARI PE DRUMURILE DIN BOTOSANI FINANTATE PRIN PROGRAMUL ”ANGHEL SALIGNY” – Judetul Botosani aloca 40 milioane lei pentru modernizarea drumului judetean DJ 291D
Articolul următorERBASU ASFALTEAZA CENTURA SANMARTIN – Contractul depaseste 177 milioane lei

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.