POD DE PESTE 5 MILIOANE LEI IN JUDETUL SIBIU – Vechiul pod de lemn dintre Somartin si Arpasu de Jos va fi inlocuit cu unul nou finantat prin Programul „Anghel Saligny”

Un pod nou de 38 de metri va fi construit intre Somartin si Arpasu de Jos, judetul Sibiu, cu finantare prin Programul National de Investitii „Anghel Saligny”. Valoarea totala a contractului de finantare este 5.379. 198,76 lei.

Valoarea contractelor semnate de Consiliul Judetean Sibiu prin Programul National de Investitii „Anghel Saligny” este de peste 51 milioane lei.

Daniela Cimpean, presedinta Consiliului Judetean Sibiu, a semnat, la Ministerul Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Administratiei, alaturi de ministrul Adrian Vestea, contractul de finantare prin Programul National de Investitii „Anghel Saligny” pentru proiectul „Construire pod nou pe DJ 104E Somartin – Arpasu de Jos la km 3+420”.

Astfel, vechiul pod din lemn va fi inlocuit cu unul nou construit. Amplasat pe drumul judetean DJ 104E in extravilanul localitatii Somartin, comuna Bruiu, peste paraul Nou, podul va asigura accesul spre Somartin si dinspre Somartin catre comuna Arpasu de Jos.

Valoarea totala a contractului de finantare este de 5.379.198,76 lei, din care Consiliul Judetean Sibiu va suporta cheltuieli de cofinantare in valoare de 193.262 lei, in timp ce finantarea prin Programul National de Investitii „Anghel Saligny” este de 5.185.936,76 lei.

Din punct de vedere tehnic, noul pod va avea:

– lungime de 38,10 m

– latime de 10,70 m

– latime a partii carosabile de 3,90 m pe fiecare sens

– latime a trotuarului de 1,20 m pe fiecare sens.

Investitiile in infrastructura rutiera si de transport raman o prioritate pentru noi, la Consiliul Judetean Sibiu. Realizarea acestui obiectiv de investitii, prin finantarea asigurata de Ministerul Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Administratiei, care consta in construirea unui nou pod pentru comunitatile din Somartin, Bruiu, si Arpasu de Jos va contribui la cresterea gradului de siguranta si confort in trafic pentru pietoni si pentru conducatori auto si la imbunatatirea conectivitatii la nivelul judetului Sibiu”, declara Daniela Cimpean, presedinta Consiliului Judetean Sibiu.

Pana in prezent au fost semnate alte trei contracte de finantare prin Programul National de Investitii „Anghel Saligny”: pentru realizarea a doua poduri noi (DJ 104E Somartin-Arpasu de Jos la kilometrul 4 si DJ 105G in localitatea Sadu) si unul pentru reabilitarea drumului judetean DJ 141 C – limita judetul Alba – Brosteni– Bogatu Roman – intersectie DJ 107 B.

Astfel, valoarea totala a contractelor de finantare semnate prin programul National de Investitii „Anghel Saligny” se ridica la 51.031.935,01 lei.

Articolul precedentAUTOSTRADA UNIRII A8 – CNAIR a avizat indicatorii pentru secțiunea 2 Miercurea Nirajului-Leghin. Drumul va costa 31,56 miliarde lei fara TVA
Articolul următorCOMANDA URIASA DE AVIOANE – O companie din Dubai cumpara 64 de avioane Boeing pe care le inchiriaza

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.