UNUL DIN CELE MAI IMPORTANTE DRUMURI DIN CLUJ E APROAPE GATA – Modernizarea drumului judetean DJ 108C Manastireni – Calata – Margau costa 38 milioane lei

Lucrarile de modernizare a drumului udetean DJ 108C au fost realizate in proportie de peste 80%. Este vorba de un drum judetean care deserveste o zona importanta a judetului. La finalul lucrarilor, sectorul de drum in lungime de aproape 23 de kilometri va fi asfaltat integral.

Investitia, in valoare de 38.100.386,65 lei, cu TVA inclusa, este finantata atat din fonduri europene, cat si de la bugetul judetului.

Lucrarile de reabilitare si modernizare derulate de Consiliul Judetean Cluj pe drumul judetean DJ 108C Manastireni – Calata – Margau continua in ritm sustinut, stadiul fizic fiind de peste 80%. Operatiunile se executa in baza proiectului avand ca obiect: Servicii de actualizare expertiza tehnica, proiectare si executie lucrari pentru modernizarea si reabilitarea drumului judetean DJ 108C Manastireni – Calata – Margau, intre km 36+050 si km 59+000, L=22,950 km”, anunta Consiliul Judetean Cluj.

De mare complexitate si amploare, operatiunile au constat in lucrari de modernizare a platformei drumului pe toata lungimea sectorului. In aceasta etapa, lucrarile de asternere a covorului asfaltic sunt realizate in proportie de peste 80%, exceptie facand sectoarele de drum din zona podurilor si tronsoanele unde se deruleaza lucrari de ridicare a caminelor la cota.

Este o investitie majora care vizeaza un drum judetean ce deserveste o zona deosebit de importanta a judetului. Modernizarea si reabilitarea infrastructurii rutiere pe acest drum va inlesni traficul rutier spre zonele turistice din Muntii Apuseni, pe directiile Fantanele – Belis si Rachitele – Doda Pilii – Ic Ponor. Finalizarea proiectului este importanta atat pentru localnici, cat si pentru turistii care viziteaza zona montana a Clujului, impulsionand dezvoltarea intregului areal”, spune Alin Tise, presedintele CJ Cluj.

Totodata, operatiunile de reabilitare a suprastructurii si infrastructurii a nu mai putin de sapte poduri inregistreaza un progres de 85%, iar lucrarile de consolidare a trei portiuni instabile de drum sunt realizate in proportie de 95%.

De asemenea, au fost executate lucrari de asigurare a scurgerii apelor si de realizare a timpanelor la podete.

In vederea completei finalizari a lucrarilor vor fi realizate si operatiuni de semnalizare si marcaje rutiere.

Articolul precedentCOMERTUL CU MASINI SI MOTOCICLETE E PE VAL – Vanzarile auto din Romania vor incheia anul in crestere, dar productia locala de masini va fi in scadere
Articolul următorLICITATIE DE 30 MILIOANE LEI PENTRU MICROBUZE ELECTRICE – Consiliul Judetean Prahova vrea sa cumpere 35 de microbuze electrice

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.