LICITATIE PENTRU STATII DE INCARCARE MASINI ELECTRICE – Patru statii vor fi montate in judetul Bihor, licitatie de 1,82 milioane lei

Consiliul Judetean Bihor a aprobat in sedinta studiul de fezabilitate pentru amplasarea a patru statii de reincarcare pentru autovehiculele electrice.

Valoarea totala a obiectivului de investitie „Statii de alimentare cu combustibil alternativ” este, conform studiului de fezabilitate, de 1.828.673 lei, inclusiv TVA.

Cele patru statii ar urma sa fie amplasate in urmatoarele localitati:

  • Osorhei, pe Centura Osorhei – DJ 767J;
  • Santandrei, pe Centura Santandrei – DJ 797C;
  • Salonta, pe DJ 795, la km 0+630;
  • Gurbediu, pe DJ 795, la km 16+840.

Aceasta investitie face parte din proiectul „Construirea si reabilitarea legaturilor rutiere secundare catre reteaua rutiera si nodurile TEN-T din judetul Bihor”. Finantarea va fi asigurata cu fonduri europene, prin Programul Regional Nord – Vest 2021 – 2027.

Vehiculele electrice sau plug-in hybrid au devenit o optiune la metodele clasice de transport, in special cel individual, iar Consiliul Judetean Bihor doreste, prin acest proiect, sa incurajeze achizitionarea de masini electrice, sa promoveze condusul eco si sa ajute la crearea unui mediu mai curat si sustenabil. Astfel, se inscrie in contextul european si international al cooperarii privind apararea principiilor si implementarea legislatiei in domeniul protectiei mediului”, arata CJ Bihor.

Documentatia propune infiintarea a patru statii de reincarcare electrice formate din doua puncte de reincarcare fiecare, alimentate de acelasi punct de livrare din reteaua publica de distributie, din care un punct de reincarcare permite incarcarea multistandard in curent continuu, la o putere 50 kW si un punct care permite incarcarea in curent alternativ la o putere 22 kW a masinilor electrice.

Articolul precedentTRANSPORT ECOLOGIC PENTRU ELEVII DIN DAMBOVITA – Judetul Dambovita da 6 milioane euro pe 31 de microbuze electrice noi pentru transportul elevilor
Articolul următor65 DE KM DE DRUMURI JUDETENE DIN MEHEDINTI VOR FI MODERIZATE – 50 de milioane de euro vor fi investite din fonduri europene

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.