MINISTERUL TRANSPORTURILOR PREGATESTE EXPROPRIERI DE 1,26 MILIOANE LEI – Drumul intre Centura Oradea si Autostrada A3 face un pas inainte

Drumul care face legatura intre Centura Oradea (Giratie Calea Santandrei) si Autostrada A3 (Biharia) ar putea beneficia de exproprieri de 1,26 milioane lei. In acest sens, este necesara declansarea procedurii de expropriere a unui numar de 38 imobile proprietate privata, in suprafata totala de 33.254 mp.

Suma necesara aferenta despagubirii pentru imobilele proprietate privata situate pe amplasamentul lucrarii de utilitate publica este de 1.264.000 lei, arata un proiect de Hotarare a Guvernului privind declansarea procedurilor de expropriere a tuturor imobilelor proprietate privata, situate pe amplasamentul suplimentar, precum si aprobarea listei imobilelor proprietate publica a unitatilor administrativ – teritoriale care fac parte din coridorul de expropriere al lucrarii de utilitate publica de interes national „Legatura Centura Oradea (Giratie Calea Santandrei) – Autostrada A3 (Biharia)„.

Listele proprietarilor/detinatorilor imobilelor a fost elaborata pe baza informatiilor furnizate de catre unitatile administrativ-teritoriale ale Municipiului Oradea si a localitatilor Bors si Biharia, si confirmate de catre primar prin stampila si semnatura.

Pentru prezentul proiect de Hotarare a Guvernului privind declansarea procedurilor de expropriere a tuturor imobilelor proprietate privata, situate pe amplasamentul suplimentar, precum si aprobarea listei imobilelor proprietate publica a unitatilor administrativ – teritoriale care fac parte din coridorul de expropriere al lucrarii de utilitate publica de interes national „Legatura Centura Oradea (Giratie Calea Santandrei) – Autostrada 3 (Biharia)” este necesara alocarea sumei de 1.264.000 lei care se aloca de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Transporturilor si Infrastructurii, in conformitate cu Legea bugetului de stat pe anul 2023, nr. 368/2022, la capitolul 84.01 „Transporturi”, subcapitolul 03 „Transport rutier”, titlul 58 „Proiecte cu finantare din fonduri externe nerambursabile aferente cadrului financiar 2014-2020”, articolul 58.03 – Programe din Fondul de Coeziune – FC„, arata proiectul de act normativ, publicat in dezbatere de Ministerul Transporturilor.

Autostrada Brasov – Targu Mures – Cluj – Oradea corelata cu autostrada Bucuresti – Brasov va asigura o legatura directa intre Romania, centrul si vestul Europei. Aceasta autostrada va avea o mare atractivitate pentru traficul din zona Transilvaniei si Munteniei, prin reteaua de drumuri nationale reabilitate sau cuprinse in programul de reabilitare, zona de sud-est (legatura cu portul Constanta) prin intermediul autostrazii Bucuresti – Constanta si zona de nord, cat si pentru traficul generat de marile centre urbane din zona de influenta a autostrazii.

Pentru obiectivul de investitii ”Legatura Centura Oradea (Giratie Calea Santandrei) – Autostrada A3 (Biharia)”, indicatorii tehnico – economici au fost aprobatii prin Hotararea Guvernului nr. 387/2019 si nu necesita completari sau modificari.

Pentru continuarea lucrarii de utilitate publica de interes national „Legatura Centura Oradea (Giratie Calea Santandrei) – Autostrada A3 (Biharia)„, a fost emis avizul C.T.E. – CNAIR nr. 5210/23.05.2022 prin care a fost aprobat Proiectul Tehnic de Executie din care a rezultat necesitatea ocuparii unor suprafete suplimentare de teren, respectiv 33.254 mp proprietate privata, reprezentand 38 de imobile proprietate privata, aflate pe raza Municipiului Oradea si a localitatilor Bors si Biharia, si 801 mp proprietate publica a unitatii administrativ – teritoriale a Municipiului Oradea si a localitatii Biharia.

Articolul precedentINELUL METROPOLITAN RUTIER ORADEA – O asociere de romani castiga un contract de 70 milioane lei pentru Lotul 1
Articolul următorSAPTE OFERTE PENTRU CONSTRUCTIA CENTURII BUFTEA – Drumul de 6 km va costa peste 329 milioane lei

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.