DRUMUL JUDETEAN 671E DIN MEHEDINTI INTRA IN REPARATII – Cei 15 km de drum vor fi reparati de constructori locali, cu peste 40 milioane lei, fara TVA

Un nou drum judetean intra in lucru, DJ 671E, Parvulesti – Cazanesti, in judetul Mehedinti. Presedintele Consiliului Judetean Mehedinti, Aladin Georgescu, a semnat contractul de proiectare si executie pentru obiectivul “Reabilitare/Modernizare DJ 671E, tronsonul Parvulesti (km 5+000, sector inceput sector betonat) – Cazanesti km 19+888 (int. cu DN 67)”.

La semnarea contractului au participat primarul comunei Cazanesti, Aurel Popescu si reprezentantul asocierii de constructori din judetul Mehedinti, care a castigat licitatia.

Este vorba despre o lungime de 15,042 km, cu o durata de proiectare de 4 luni si un timp de executie de 16 luni.

Valoarea contractului este de 40.695.383,44 lei, fara TVA, finantarea fiind asigurata din fonduri guvernamentale in cadrul Programului National de Investitii “Anghel Saligny” si de la bugetul Consiliului Judetean Mehedinti.

Drumul traverseaza teritoriul administrativ al comunelor Corcova, Cazanesti, Sisesti.

Pe langa platforma de rulare, se vor realiza 2 poduri noi, in apropierea intersectiei cu DN 67 si la Govodarva, peste 400 accese la proprietati, 9 statii de autobuz, 45 drumuri laterale, dispozitive de scurgere a apelor, trotuare in interiorul localitatilor si lucrari privind siguranta circulatiei ce constau in marcaj, indicatoare si borne.

De asemenea, si drumul judetean DJ 107M din judetul Cluj, este reabilitat. Lucrarile de reabilitare si modernizare derulate de Consiliul Judetean Cluj in cadrul proiectului cu finantare europeana “Modernizare si reabilitare drum judetean DJ 107M Luna de Sus-Baisoara-Buru-limita judet Alba” avanseaza in ritm constant si sustinut, anunta Consiliul Judetean Cluj.

In aceasta etapa lucrarile vizeaza, cu precadere, tronsoanele situate pe raza comunelor Savadisla si Baisoara, in lungime de peste 23 km.

Pe aceste sectoare s-a frezat stratul de asfalt existent,

  • s-au executat casete in vederea consolidarii sistemului rutier
  • a fost asternut deja primul strat de asfalt, pe o lungime de peste 6 kilometri.

Am cerut constructorilor sa profite la maxim de vremea prielnica si sa mentina un ritm sustinut. Drumul judetean 107M este unul strategic, atat pentru localnici cat si pentru turisti, facilitand accesul atat spre municipiul Cluj-Napoca si spre judetul Bihor, cat sis pre judetul Alba”, spune Alin Tise, presedintele CJ Cluj.

Astfel, au fost executate santuri pavate cu beton pe raza localitatilor Surduc si Lita, precum si accese la proprietati in localitatea Surduc si Iara. Totodata, in aceasta etapa se executa operatiuni ce vizeaza sapte poduri, dintre care patru noi.

In acelasi timp se continua lucrarile de executie la dispozitivele de colectare, scurgere si evacuare a apelor pluviale in localitatile Surduc, Iara, Baisoara si Lita si se realizeaza lucrari la drumurile laterale.

Articolul precedentAUSTRIECII DE LA PORR AU CONSTRUIT 20% DIN CENTURA OSORHEI – Se reabiliteaza si drumul judetean Osorhei – Copacel
Articolul următorIN SFARSIT, CENTURA TIMISOARA SUD POATE FI FINALIZATA – CNAIR semneaza contractul cu Umbrarescu, pentru 383,84 milioane de lei, fara TVA, si restul de 42% ramas de executat din sosea

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.