LICITATII PENTRU MAGAZINELE DIN CEL MAI MARE AEROPORT DIN ROMANIA – Licitatiile pentru spatiile comerciale din Aeroportul Otopeni incep in toamna

Compania Nationala Aeroporturi Bucuresti SA (CNAB), compania care gestioneaza si Aeroportul International Henri Coanda Bucuresti anunta intentia de a lansa, in a doua jumatate a acestui an, licitatii pentru operarea activitatilor de retail, alimentatie publica si schimb valutar in cadrul aeroportului.

Licitatiile vor viza 21 de locatii pentru retail si 25 de locatii pentru alimentatie publica, cu o suprafata totala de aproximativ 1.500 mp aferenta profilului retail, respectiv 2.000 mp pentru alimentatie publica, locatii situate in toate zonele din terminalele de pasageri, respectiv in zone publice si restrictionate, Plecari si in Sosiri.

Licitatia pentru retail va viza un singur pachet pentru toate categoriile de retail, inclusiv presa-papetarie si articole de uz zilnic/stricta necesitate, iar alimentatia publica va cuprinde doua pachete ce vor acoperi fiecare multiple locatii.

Licitatiile vor constitui un proces competitiv, ce va fi demarat la inceputul lunii august, iar entitatile interesate vor avea timp sa-si depuna ofertele pana la jumatatea lunii octombrie. Astfel, CNAB se asteapta sa desemneze castigatorii pana la sfarsitul lunii noiembrie”, precizeaza compania.

Directorul General al Companiei Aeroporturi Bucuresti, Sorin Radu Paun, a mentionat ca, in timp ce aeroportul a depasit cu bine pandemia Covid-19, acum este momentul sa exploreze noi oportunitati pentru retail si alimentatie publica in cadrul Aeroportului International Henri Coanda Bucuresti.

Performanta din 2023 de pana acum ne da incredere ca in curand vom vedea din nou traficul aerian crescand la nivelurile de dinaintea pandemiei si chiar mai mult, dar trebuie sa avem in vedere ca pandemia poate sa fi modificat anumite comportamente ale pasagerilor si in acest sens trebuie sa fim bine pregatiti sa deservim pasagerul post-pandemie. Pentru a realiza acest lucru avem nevoie de sprijinul partenerilor nostri din domeniul comercial”, spune Paun.

Aeroportul International Henri Coanda Bucuresti este unul dintre cele doua aeroporturi care deserveste capitala Romaniei, fiind principalul aeroport al tarii, si a inregistrat in 2019, ultimul an inainte de pandemie, un trafic de 14,7 milioane de pasageri.

In anul 2022, traficul inregistrat a fost de 12,6 milioane pasageri si este de asteptat ca in anul 2024 sa se inregistreze din nou un trafic la nivelul celui din 2019.

Aeroportul Henri Coanda este localizat in Otopeni, la o distanta de 16,5 km de centrul orasului Bucuresti. Aeroportul deserveste un total de 118 destinatii din 34 de tari, cele mai frecventate dintre acestea fiind Tel Aviv, Istanbul, Viena, Paris, Amsterdam si Frankfurt.

Articolul precedentSE CAUTA CONSTRUCTOR PENTRU RUTA ALTERNATIVA SUCEAVA-BOTOSANI – Drumul va costa peste 63 milioane lei
Articolul următorTRANSPORT ECOLOGIC IN JUDETUL MEHEDINTI – Consiliul Judetean Mehedinti achizitioneaza microbuze scolare verzi

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.