SOCIETATEA DE TRANSPORT DIN TIMISOARA SE RESTRUCTUREAZA – Compania, ”sugrumata” de datorii istorice de 130 de milioane de lei

ANAF a aprobat planul de restructurare pentru Societatea de Transport Public din Timisoara (STPT), anunta primarul Dominic Fritz. Primaria a sustinut compania cu 52 milioane lei, ca sa isi poata plati din datoriile istorice de 130 milioane lei. Compania va angaja vatmani si soferi si se va digitaliza, pentru a opri furtul de combustibil.

ANAF a aprobat planul de restructurare pe care l-am cerut pentru Societatea de Transport Public (STPT). STPT a primit o sansa istorica de a pune sistemul de transport public local pe baze sanatoase si corecte. Acest lucru nu se putea face fara sprijinul Primariei Timisoara care a platit 52 de milioane de lei din datoriile istorice ale companiei. Compania de transport public era sugrumata de datorii istorice de aproape 130 de milioane de lei”, spune primarul Dominic Fritz.

Compania se pregateste de angajari, de vatmani pe tramvaie si soferi pe autobuze, pentru ca transportul public local trebuie sa devina principala optiune de calatorie a timisorenilor.

In urmatorii ani, urmeaza o cursa contra-cronometru pentru ca transportul public sa devina atractiv si utilizat de majoritatea timisorenilor si compania sa isi restabileasca credibilitatea in fata partenerilor. STPT trebuie sa isi asume acest proces de reforma care va fi lung si dificil, dar care este absolut obligatoriu”, adauga primarul.

 Transportul public local trebuie sa devina principala optiune de calatorie a timisorenilor, mai spune Dominic Fritz.

Urmeaza angajarea de vatmani si soferi pentru a creste frecventa mijloacelor de transport public, dar si digitalizarea companiei pentru a stopa furturile de combustibil sau pentru a ne asigura ca toti cei care urca intr-un mijloc de transport public platesc calatoria”, precizeaza el.

Articolul precedentS-AU FINALIZAT TESTELE LA PODUL PESTE DUNARE DE LA BRAILA – Trecerea Dunarii va fi gratuita in primii 5 ani de la deschidere
Articolul următorAPAR NOI TIPURI DE MOTOCICLETE ELECTRICE – Gigantul american Harley-Davidson va lansa motociclete electrice in Japonia

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.