MAI RAPID PRIN FILTRELE DE SECURITATE DIN AEROPORT – Vor fi permise cantitati mari de lichid, iar pasagerii nu vor mai fi nevoiti sa se descalte la controlul din aeroport

Pasagerii vor putea trece mai rapid prin filtrele de securitate din aeroporturile mari din Canada. Turistii isi vor putea pastra pantofii, curelele si jachetele pe masura ce trec prin punctele de control, fata de acum, cand pasagerilor li se cere inlaturarea acestora, scrie publicatia Toronto Star.

Guvernul federal va lansa treptat un program privind verificarea calatorilor in aceasta vara pe sase aeroporturi mari canadiene, in incercarea de a reduce intarzierile pe fondul unui alt sezon aglomerat.

Programul va oferi calatorilor eligibili o experienta de control imbunatatita, cu beneficii specifice la punctele de control de securitate. Aceasta include posibilitatea de a lua laptopuri, electronice mari si lichide si geluri conforme in bagajele lor de mana. Calatorii verificati vor putea, de asemenea, sa-si pastreze pantofii, cureaua si o jacheta lejera pe masura ce trec prin punctele de control”, a declarat ministrul Transporturilor, Omar Alghabra.

Calatorii eligibili includ membrii Nexus si Global Entry, care sunt programe accelerate de control la frontiera pentru calatorii pre-aprobati; membri in serviciu ai fortelor armate canadiene si ai armatei americane (inclusiv rezervisti); echipajele aeriene canadiene si lucratorii aeroportului; echipaj international in uniforma; ofiteri de politie cu insigna.

Copiilor mai mici de 17 ani si seniorilor mai mari de 75 de ani li se va permite sa insoteasca calatorii verificati prin securitate, cu conditia ca acestia sa fie in aceeasi rezervare.

Alghabra a adaugat ca se cauta si alte modalitati de inregistrare in program, dar mai intai trebuie stabilita infrastructura acestuia. In acest moment, „metodele de verificare existente” sunt in centrul atentiei.

Nexus este deschis cetatenilor canadieni si rezidentilor permanenti, cetatenilor americani si rezidentilor permanenti legali si cetatenilor mexicani care sunt membri ai programului Viajero Confiable. Solicitantii trec prin verificari ale antecedentelor si cazierului judiciar, iar persoanele condamnate pentru o infractiune grava in orice tara, care nu au fost inca gratiate, nu sunt eligibile.

Cateva avantaje ale calitatii de membru Nexus includ chioscuri si porti speciale in aeroporturile importante, acces la liniile de pre-verificare TSA, benzi dedicate la punctele de trecere a frontierei terestre si autorizare rapida prin liniile de control de securitate, acolo unde este disponibil.

In mai 2021, Agentia Canada pentru Servicii de Frontiera (CBSA) a declarat ca exista 1,7 milioane de detinatori de carduri Nexus, dintre care 77% erau canadieni. Dupa ce au fost inchise timp de aproape un an in timpul pandemiei, centrele de aplicatii Nexus s-au redeschis acum. Cu toate acestea, CBSA a declarat pentru Star in martie ca pauza a dus la un stoc de aproximativ 269.000 de cereri – fiecare dintre ele poate dura intre 12 si 14 luni pentru a putea fi procesate.

In prezent, Nexus proceseaza 10.000 de membri pe saptamana. Asa ca ritmul creste si sper ca vom vedea o solutionare rapida a cererilor restante”, a spus Alghabra.

Programul are loc in luna iunie pe aeroporturile internationale din Vancouver, Calgary, Edmonton si Winnipeg, precum si pe Aeroportul International Toronto Pearson si Aeroportul International Montreal-Pierre Elliott Trudeau.

Alghabra a spus ca programul este cel mai recent dintr-o serie de eforturi de imbunatatire a calatoriilor aeriene in Canada, inclusiv modificari ale Regulamentului de protectie a pasagerilor aerieni si o investitie federala de cinci ani, de 1,8 miliarde de dolari in CATSA, pentru a-si creste nivelul de servicii.

Toate acestea sunt pentru a consolida sistemul si a invata din vulnerabilitatile pe care le-am vazut in ultimul an. (Facem) tot posibilul pentru a recastiga increderea publicului calatori”, a spus el.

Nada Semaan, CEO al CATSA, a declarat ca lipsa de personal, care anterior a cauzat intarzieri pe aeroporturile din intreaga tara, a fost rezolvata.

Ne depasim nivelurile de personal chiar acum. Suntem cu mult peste obiectivul pe care l-am avut si l-am depasit in toate cele 15 aeroporturi majore”, a spus ea.

Pe masura ce numarul de membri creste in timp, noul program pentru verificarea calatorilor va ajuta la imbunatatirea experientei de screening pentru tot mai multi pasageri, sustinand in acelasi timp cele mai inalte standarde de siguranta si securitate”, a spus Alghabra.

Articolul precedentCENTURA TARGU-JIU, REALIZATA IN PROPORTIE DE 60% – Drumul costa 42,2 milioane euro si ar putea fi dat in trafic partial in acest an
Articolul următorS-AU FINALIZAT TESTELE LA PODUL PESTE DUNARE DE LA BRAILA – Trecerea Dunarii va fi gratuita in primii 5 ani de la deschidere

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.