AIR FRANCE ISI REINNOIESTE FLOTA – Compania anunta un plan ambitios de investitii de 1 miliard de euro anual

Transportatorul aerian Air France anunta ca isi reinnoieste flota in ritm accelerat. Pana la sfarsitul anului 2025, 60 de avioane A220-300 vor inlocui treptat aeronavele de transport pe distante scurte si medii detinute de Air France. Cu un numar de 15 livrari programate in fiecare an, aceasta este cea mai rapida innoire de flota din istoria Air France.

Pana in 2030, ​​aeronavele A220-300 vor reprezenta 70% din flota Air France – fata de procentul de 7% din prezent, ca urmare a planului de investitii de un miliard de euro anual.

Prin integrarea in flota a aeronavei Airbus 320-200 cu numarul 10, Air France marcheaza un moment important in angajamentul sau pentru atingerea obiectivelor de business si de sustenabilitate pentru transportul aerian pe distante medii. Cu numarul de inmatriculare F-HZUJ, aeronava a parasit linia de asamblare a uzinei din Mirabel (Quebec, Canada) cu destinatia Paris, Paris Charles-de-Gaulle (Paris-CDG), de unde va opera zboruri pe distante scurte si medii in Europa. Primul zbor comercial a fost realizat deja pe ruta Paris Venetia pe 5 iulie 2022 (zborul AF 1126)”, precizeaza compania.

Din 2019, odata cu receptionarea primei aeronave Airbus A350, Air France a reluat traditia de a-si numi avioanele din flota dupa orasele din Franta.

Astfel, inscriptionat in partea din fata a fuzelajului, cea de-a zecea aeronava Airbus 220-300 poarta numele orasului Auvers-sur-Oise. Situat la nord de Paris, asezarea este cunoscuta la nivel international pentru pictorii peisagisti si impresionisti Paul Cézanne, Camille Corot si Vincent Van Gogh. Pictorul olandez si-a petrecut ultimele zile in Auvers-sur-Oise apogeul carierei sale de artist. Auvers-sur-Oise este al 96-lea nume de oras prezent pe aeronavele companiei.

Airbus A220-300 ofera o reducere a costurilor de 10% per loc si se remarca prin eficienta energetica, consumand cu 20% mai putin combustibil decat aeronava pe care o inlocuieste. Emisiile de CO2 sunt, de asemenea, reduse cu 20%. Amprenta de zgomot este cu 34% mai mica.

In cadrul programului „Air France ACT”, compania vizeaza o reducere cu 30% a emisiilor de CO2 per pasager/km pana in 2030, comparativ cu 2019. Obiectivul prezentat exclude asa-numitele „actiuni de compensare” cu scopul de a lua in considerare exclusiv masurile care reduc strict emisiile directe si indirecte.

Aeronava are 148 de locuri dispuse intr-o configuratie de 3-2 locuri prin intermediul careia 80% dintre pasageri beneficiaza de un loc la fereastra sau cu acces la culoar.

Cu plecare din hub-ul Paris-Charles de Gaulle (CDG), aeronava Airbus A220-300 – Auvers-sur-Oise va zbura in aceasta vara catre Berlin, Hamburg si Munchen (Germania), Lisabona ( Portugalia), Copenhaga (Danemarca), Atena (Grecia), Helsinki (Finlanda), Viena (Austria), Varsovia (Polonia) si Stockholm (Suedia), Milano-Linate, Milano-Malpensa, Bologna, Roma, Napoli si Venetia (Italia), Barcelona, ​​Valencia si Madrid (Spania).

Articolul precedentBUCURESTII CUMPARA 100 DE TROLEIBUZE – Contractul depaseste 273 milioane lei fara TVA
Articolul următorINDICATORII PENTRU AUTOSTRADA FOCSANI-BACAU AU FOST APROBATI – Contractele pentru inca 98,9 km din autostrada Moldova vor intra rapid in licitatie

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.