AUTOSTRADA TRANSILVANIA – Precon Transilvania si Citadina 98 SA vor construi tronsonul Chiribis-Biharia

Asocierea de constructori si proiectanti romani PRECON TRANSILVANIA SRL– CITADINA 98 SA a fost desemnata castigatoare pentru realizarea sectiunii de autostrada Chiribis-Biharia din Autostrada Transilvania. Contractul pentru construirea tronsonului Biharia – Chiribis al Autostrazii Transilvania a fost reziliat de CNAIR in luna mai a anului 2022, la doi ani dupa semnarea acestuia.

Contractul in valoare de 785,21 milioane de lei (fara TVA), finantat prin fonduri europene nerambursabile va putea fi semnat dupa perioada legala de 10 zile, daca nu vor fi depuse contestatii.

A fost desemnat castigatorul licitatiei pentru constructia Subsectiunii Chiribis- Biharia a Autostrazii Transilvania! Dupa semnarea contractului, asocierea de constructori romani va avea la dispozitie 785,21 milioane de lei (fara TVA) si 24 de luni (6 luni proiectare si 18 luni executie lucrari) pentru constructia celor 28,55 km ai acestui proiect. Procedura pentru semnarea contractului (finantat din fonduri europene nerambursabile) va putea fi demarata peste 10 zile, daca nu vor fi depuse contestatii”, spune ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu.

De la momentul semnarii contractului, asocierea va avea la dispozitie doi ani (din care 6 luni pentru perioada de proiectare si 18 luni perioada de executie a lucrarilor) pentru finalizarea celor 28,55 de km ai acestei sectiuni de autostrada, spune seful CNAIR, Cristian Pistol.

Potrivit publicatiei ebihoreanul.ro, Precon Transilvania ar avea conexiuni cu omul de afaceri Beniamin Rus, care controleaza Selina, o firma renumita de constructii care ar fi intrat pe lista neagra a Companiei Nationale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) tocmai din pricina lucrarilor la acest tronson de autostrada.

ebihoreanul.ro relateaza ca  Precon Transilvania ar avea conexiuni cu omul de afaceri oradean Beniamin Rus, patronul Selina, firma care se afla pe „lista neagra” a CNAIR, tocmai ca urmare a unor divergente aparute pe acest tronson al autostrazii, in vreme ce compania Citadina 98 este o firma din Galati.

Precon Transilvania are sediul in Oradea, pe Bulevardul Decebal, a fost infiintata in 2019 si este detinuta in acte de un anume Eugen Hudriciu, despre care publicatia oradeana a aflat ca este un apropiat al lui Beniamin Rus. In unele dintre documentele din oferta depusa de Precon, printre semnatari se numara angajati ai firmelor din grupul Selina, relateaza ebihoreanul.ro.

Contractul fusese incheiat in august 2020 cu o asociere formata din firmele Trameco, Drumuri Bihor, Drum Asfalt (din grupul oradean Selina), Vahostav (Slovacia) si Water Drilings (Bucuresti), pentru suma de 326 milioane lei. CNAIR a imputat antreprenorului faptul ca proiectul tehnic „nu respecta prevederile contractuale si legale in vigoare” si „incapacitatea de a furniza o documentatie de proiectare in termenii contractuali si in conformitate cu cerintele beneficiarului”, dupa ce asocierea de firme ceruse suplimentarea valorii contractului invocand necesitatea unor lucrari in plus fata de cele preconizate initial, in baza unei expertize tehnico.

Articolul precedentFINAL FERICIT PENTRU CENTURA TIMISOARA SUD – Umbrarescu va finaliza centura Timisoara Sud. Lucrarile sunt realizate 58%
Articolul următorPREMIERA MONDIALA IN TRANSPORTURI – Daimler a construit autobuzul viitorului care poate costa jumatate de milion de euro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.