LICITATII TRUCATE IN TRANSPORTURI – Consiliul Concurentei a declansat doua investigatii privind posibile trucari ale licitatiilor organizate de CNAIR. Firmele risca amenzi colosale

Consiliul Concurentei precizeaza ca a declansat doua investigatii privind posibile trucari ale licitatiilor organizate de Compania Nationala de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR SA), prin Directiile de Drumuri si Poduri (DRDP) Constanta, Brasov, Bucuresti si Timisoara pentru atribuirea contractelor de lucrari de intretinere a retelei de drumuri nationale si autostrazi aflate in administrarea acestor directii.

Legea concurentei interzice orice intelegeri intre companii si practici concertate care impiedica, restrang sau denatureaza concurenta pe piata romaneasca.

Autoritatea de concurenta are indicii ca firmele si-ar fi coordonat politicile comerciale astfel sa isi imparta lucrarile in cadrul procedurilor de achizitie publica organizate de directiile regionale de drumuri si poduri.

In acest context, Consiliul Concurentei a efectuat inspectii inopinate la sediile companiilor vizate de cele doua investigatii: Oyl Company Holding AG SRL, Asfalt Dobrogea SRL, Autoprima Serv SRL. Saga Infrastructura SRL, Trecon Logistic SRL, Tredeco Holding SRL, Data Capture SRL, Geo Drumuri Banat SRL si CLR-Denis Montaj SRL.

Inspectiile inopinate sunt autorizate de Curtea de Apel Bucuresti si sunt justificate de necesitatea obtinerii tuturor informatiilor si documentelor necesare clarificarii posibilelor practici anticoncurentiale analizate. Efectuarea acestora nu reprezinta o antepronuntare in ceea ce priveste vinovatia companiilor”, precizeaza autoritatea de concurenta.

In situatia in care Consiliul Concurentei va constata incalcarea regulilor de concurenta, companiile implicate risca amenzi de pana la 10% din cifra de afaceri. Cu toate acestea, companiile care coopereaza cu autoritatea de concurenta, in cadrul programului de clementa, pot obtine imunitate la amenda sau reduceri substantiale ale amenzilor.

Ce spune Ministerul Transporturilor

La solicitarile mass-media, Ministerul Transporturilor precizeaza ca ancheta Consiliului Concurentei a pornit de la sesizarile CNAIR prin Directiile Regionale.

Ancheta Consiliului Concurentei a pornit de la sesizarile CNAIR prin Directiile Regionale. In cadrul licitatiilor pentru servicii de intretinere s-au observat anumite elemente care indica practici neconcurentiale in ofertare”, spun reprezentantii Ministerului Transporturilor.

Sesizarile au inceput sa fie facute din martie, pentru ofertele care se afla in evaluare.

Si de cate ori vom observa elemente care ridica suspiciuni vom sesiza institutiile abilitate”, adauga acestia.

Articolul precedentSCHIMBARI IN CONDUCEREA ROMAERO – Compania a avut anul trecut pierderi de 53,8 milioane lei
Articolul următorAEROPORTUL INTERNATIONAL DIN BRASOV, OFICIAL FINALIZAT – Pe 15 iunie vor avea loc primele zboruri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.