STADIUL LUCRARILOR LA LOTUL 3 DIN AXA RUTIERA STRETAGICA IASI-SUCEAVA – Cel mai mare proiect de infrastructura rutiera judeteana ar trebui sa fie gata in acest an

Lucrarile pe lotul 3 din Axa Rutiera Strategica Iasi-Suceava continua. Presedintele Consiliului Judetean, Costel Alexe, a verificat lucrarile pe santierul traseului lotului 3 din Axa Rutiera Strategica Iasi-Suceava. Pe santierul lotului 3 al Axei rutiere strategice Iasi – Suceava se executa lucrari pe toate tronsoanele.

Presedintele Consiliului Judetean, Costel Alexe, impreuna cu secretarul de stat in cadrul Ministerului Investitiilor si Proiectelor Europene, Ovidiu Cimpean, Sorin Afloarei, vicepresedinte al CJ, Andrei Cazacu, administrator public al judetului, si primarul comunei Scobinti, Gheorghe Hritcu, s-a deplasat pe traseul de peste 40 de kilometri care traverseaza cinci comune, respectiv DJ 281 de la Belcesti – Ceplenita – DN 28B si DJ 281 de la DN 28B – Scobinti – Lespezi.

Facem tot posibilul pentru a finaliza cel mai mare proiect de infrastructura rutiera judeteana pentru ca oamenii sa circule pe drumuri sigure si moderne. Pe santierul lotului 3 al Axei rutiere strategice Iasi – Suceava se executa lucrari pe toate tronsoanele. Pe tronsonul 1 au fost finalizate podetele transversale si drenurile, precum si lucrarile pe calea stanga a podului de la Ceplenita. Pe tronsonul 2 au fost finalizate drenurile longitudinale si transversale in proportie de 90%, au fost realizate in proportie de 90% podetele transversale si au fost montate grinzile pe sens stanga la Pod Siretel”, spune presedintele CJ, Costel Alexe.

In prezent se executa:

  • Decopertarea drumului intre km – 57-400- km 61+856
  • Realizare pamant stabilizat km 50+000 – final tronson
  • Asternere balast stabilizat km 44+500-
  • Lucrari la podete
  • Lucrari la Poduri
  • Lucrari de asternere mixturi asfaltice
  • Lucrari la dispozitivele de scrugere ape pluviale- rigola carosabila si realizare santuri cu finisorul de beton
  • Lucrari de taluzari si amenajare teren

Pana la finalul anului 2023 va fi gata intreaga retea de drumuri judetene inclusa in Axa Iasi – Suceava.

Presedintele Consiliului Judetean, Costel Alexe, a semnat in iulie 2022 ordinul de incepere a lucrarilor de executie pentru modernizarea Lotului 3 din obiectivul Axa Rutiera Strategica 1 Iasi – Suceava.

Prin acest Lot 3, se modernizeaza drumuri judetene de pe raza a cinci comune: DJ 281 de la Belcesti – Ceplenita – DN 28B si DJ 281 de la DN 28B – Scobinti – Lespezi.

Constructor este asocierea Daroconstruct – Rutador.

Dupa un drum anevoios, cu multe contestatii la Consiliul National de Solutionare a Contestatiilor si plangeri care au fost solutionate de Curtea de Apel Iasi, am reusit sa semnam de curand contractul de executie a Lotului 3 si am intrat intr-un ritm accelerat pentru a incepe lucrul la ultimii 40 de km din Axa Iasi-Suceava”, spunea Alexe in vara anului trecut, la semnarea ordinului de incepere a lucrarilor.

Obiectivul general al proiectului Axa Rutiera Strategica 1 Iasi – Suceava este imbunatatirea accesibilitatii si a mobilitatii populatiei, bunurilor si serviciilor, in vederea stimularii dezvoltarii economice durabile, prin modernizarea a 167,933 km de drumuri judetene din judetele Iasi si Suceava aflate in proximitatea TEN-T si conectarea a 22 de unitati administrativ-teritoriale urbane si rurale la aceasta retea trans-europeana de transport. 92 de km sunt pe raza judetului Iasi si traverseaza comunele Rediu, Movileni, Gropnita, Focuri, Coarnele Caprei, Belcesti, Cotnari, Ceplenita, Scobinti, Siretel, Lespezi.

Daca acum trei ani, valoarea totala a proiectului era de 327.030.642,42 lei, valoarea actualizata, la nivelul anului 2022, este de 487.154.435,67 lei.

Articolul precedentCIRCULATIA TRENURILOR INTRE DOROBANTU SI MEDGIDIA INTRERUPTA – Se inlocuiesc sinele, se ridica restrictia de viteza. Lucrarile ajung la 1,4 milioane lei fara TVA
Articolul următorSCHIMBARI IN CONDUCEREA ROMAERO – Compania a avut anul trecut pierderi de 53,8 milioane lei

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.