”COMPETITIE” PE DRUMUL DE MARE VITEZA BOTOSANI-SUCEAVA – 95 de firme doresc sa proiecteze drumul, licitatie de 21,2 milioane de lei

Opt asocieri de firme doresc sa proiecteze drumul de mare viteza Botosani – Suceava. Opt asocieri, care reunesc 95 de firme, au depus oferte pentru realizarea documentatiei tehnice in vederea construirii drumului, unul dintre cele mai ambitioase proiecte din Regiunea de Nord-Est. Realizarea acestuia a unit intr-un parteneriat cu Compania Nationala de Administrare a Infrastructurii Rutiere administratiile din cele doua judete: consiliile judetene si primariile municipiilor resedinta.

Valoarea totala a documentatiei scoasa la licitatie, inclusiv TVA, este 21,2 milioane de lei, iar cele patru autoritati locale vor contribui, in parti egale, pentru asigurarea cofinantarii de 2%, in timp ce 98% din suma fiind asigurata din fonduri europene, Programul de Transport 2021-2027.

Alaturi de colegii din celelalte trei autoritati locale, ne-am asumat sa implementam acest proiect foarte important pentru regiunea noastra. Ne bucuram ca drumul de mare viteza Botosani – Suceava a suscitat un interes atat de mare, ca firme importante s-au inscris la licitatie. Impreuna, cele doua consilii judetene si cele doua primarii resedinta de judet, avem determinarea de a finaliza cat mai repede documentatia tehnica si de a face pasul urmator, realizarea propriu zisa a drumului”, a declarat Doina Federovici, presedintele Consiliului Judetean Botosani.

Realizarea documentatiei tehnice presupune efectuarea studiului de fezabilitate, obtinerea autorizatiei de constructie, executarea proiectului tehnic si a detaliilor de executie, intocmirea documentatiei suport si asistenta acordata pentru depunerea si sustinerea aplicatiei de finantare, precum si pregatirea documentatiei de atribuire a contractului de executie lucrari si asistenta tehnica in perioada derularii procedurilor de achizitie publica pentru executia lucrarilor.

Drumul de mare viteza Botosani – Suceava va fi unul nou, care va pleca din apropierea Aeroportului Salcea, din A7, si va merge prin spatele localitatilor Dumbraveni – Hutani – Vladeni – Baisa, pana in zona Manastirea Doamnei unde va descarca traficul in viitoarea centura a municipiului Botosani. Acesta va scurta la 20 de kilometri distanta dintre Salcea (Autostrada A7) si viitoarea centura a municipiului Botosani.

In momentul de fata drumul este prevazut cu doua benzi pe sens si separator de sens, cu o limita de viteza de 120 de kilometri pe ora, dar noi facem toate demersurile necesare pentru a-l transforma intr-un sector de autostrada, ca o continuare pentru A7. Avem sprijinul Ministerului Transporturilor si al reprezentantilor CNAIR. Argumentele sunt de partea noastra, mai ales ca exproprierile de terenuri se vor face pentru regimul de autostrada. Diferenta intre cele doua tipuri de drum de mare viteza consta in faptul ca autostrada prevede si banda de urgenta, iar limita maxima de viteza este de 130 de kilometri la ora”, a conchis Doina Federovici, care a tinut sa multumeasca unitatii de implementare a proiectului formata din specialistii celor doua consilii judetene, „care au conlucrat foarte bine in cadrul acestui proiect generos pentru Botosani si Suceava”.

Articolul precedentLOTUL 3 DIN CENTURA DE SUD A CAPITALEI, SUB “OCHII” MINISTERULUI – Stadiul lucrarilor a ajuns la 38%, iar antreprenorul este fortat sa grabeasca ritmul
Articolul următorPATRU OFERTE DEPUSE PENTRU SUPRALARGIREA PRELUNGIREA GHENCEA – Contractul depaseste 57 milioane de lei fara TVA

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.