FORD PREZINTA MODELUL E-TOURNEO COURIER – Masina va fi produsa la Craiova si este complet electrica

Gigantul american Ford a prezentat noul E‑Tourneo Courier, in Copenhaga, Danemarca. Noul E-Tourneo Courier este complet electric si marcheaza urmatoare borna in misiunea Ford de a atinge emisii zero pentru toate vanzarile de vehicule pana in 2035.

Masina va fi produsa in fabrica Ford Otosan din Craiova si va fi disponibila de la sfarsitul anului 2024. Designul tipic al unui model electric maximizeaza spatiul interior si caracterul practic pentru un vehicul compact, prietenos cu orasul, disponibil cu cinci locuri, polivalent si cu o alura distinctiva, specifica unui SUV.

Construit pentru aventura si pregatit pentru orice scenariu, E-Tourneo Courier este un vehicul polivalent cu cinci locuri, cu un design inspirat de cel al SUV-urilor, care ofera spatiu generos pentru pasageri si pentru bunurile lor, totul intr-o caroserie compacta. Cel mai nou model al familiei Tourneo utilizeaza un sistem de propulsie electric, completat de o gama larga de experiente digitale si functii conectate pentru a transforma proprietatea acestui vehicul electric intr-una atractiva si accesibila, capabila sa actualizeze software-ul over-the-air pentru a imbunatati produsul in timp”, anunta compania.

Modelul este unul dintre cele zece vehicule complet electrice pe care Ford s-a angajat sa le introduca in Europa pana in 2024, deoarece vizeaza zero emisii pentru toate vanzarile de vehicule din regiune pana in 2035. Compania investeste 50 de miliarde de dolari la nivel global pana in 2026 pentru a atinge obiectivul de a produce peste 2 milioane de vehicule electrice pana la sfarsitul acelui an.

E-Tourneo Courier va fi produs in fabrica Ford Otosan din Craiova, Romania, din a doua jumatate a anului 2024, alaturi de crossover-ul Puma – cel mai bine vandut autoturism Ford din Europa, care va fi oferit intr-o versiune complet electrica in 2024.

Am proiectat E-Tourneo Courier pentru a permite clientilor sa obtina maximum de polivalenta in utilizarea zilnica – indiferent ca masina este incarcata pentru aventura alaturi de familie sau pentru a cara materialele necesare unei lucrari, cu toate scaunele spate rabatate”, a spus Amko Leenarts, director de design Ford, Europa.

Modelul complet electric va ajunge anul viitor la clientii din toata Europa. In aceasta vara va fi disponibila pentru comanda versiunea cu motor EcoBoost pe benzina Tourneo Courier,cu livrari programate la finalul acestui an.

Vehiculul polivalent, 100% electric, este dezvoltat pentru a transporta cinci adulti, cu un spatiu pentru bagaje mai mare cu 44% fata de vechiul Tourneo Courier. Masina are si un portbagaj ascuns si un compartiment de 44 de litri sub capota fata.

E-Tourneo Courier este disponibil cu o gama de versiuni elegante, inclusiv Active cu plafon vopsit diferit de restul caroseriei, protectii suplimentare pentru pasajele rotii, bare de acoperis si cusaturi unice pentru scaune.

Calatoriile rafinate, complet electrice, sunt posibile multumita motorului de 100 kW (136 CP) al lui E-Tourneo Courier, care beneficiaza de tehnologia One-Pedal, ceea ce face condusul mai simplu, mai eficient si mai placut. Cea mai cuprinzatoare suita de sisteme avansate de asistenta a soferului din clasa ajuta, de asemenea, sa usureze conducerea zilnica si calatoriile mai lungi, iar soferii pot alege dintre modurile de conducere Normal, Eco si Slippery”, mai arata Ford.

Vehiculul ofera atat optiuni de incarcare de 11 kW AC, cat si 100 kW DC, iar gestionarea incarcarii este mai facila gratie aplicatiei Ford Pass, de unde se poate administra si programa incarcarea dupa nevoile fiecaruia. O incarcare obisnuita la AC, de la 10 la 100%, dureaza 5,7 ore. Software-ul Ford si BlueOval Charge Network – care urmeaza sa includa 500.000 de statii de incarcare pana in 2024 – faciliteaza, de asemenea, incarcarea publica, permitand clientilor sa adauge o autonomie de 87 km in doar 10 minute de la un incarcator rapid de curent continuu si sa incarce de la 10-80% in sub 35 de minute, atunci cand este nevoie de reincarcare departe de casa.

Noul Tourneo Courier cu motor turbo pe benzina EcoBoost de 125 CP si o cilindree de 1 litru intra in productie in 2023. 

Articolul precedentSE PREGATESC EXPROPRIERILE PENTRU CENTURA GALATI – Varianta ocolitoare a Galatiului va avea 33,6 kilometri, iar exproprierile vor costa 18,2 milioane lei
Articolul următorLICITATII CARE DUREAZA MAI MULT DECAT LUCRARILE – Contractul pentru Lotul 1 din centura Capitalei A0 Nord poate fi semnat

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.