BIHORUL LARGESTE DOUA DRUMURI NATIONALE IMPORTANTE LA PATRU BENZI – In luna iunie se vor lansa licitatiile de 78 milioane lei

Largirea la patru benzi a drumurilor spre Biharia si Nojorid va costa 78,3 milioane lei cu TVA. Consiliul Judetean Bihor si Compania Nationala de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) au incheiat un parteneriat pentru realizarea a doua proiecte. Cele doua proiecte privesc largiri de la doua la patru benzi a unor sectoare de drum de pe DN 19, intre km 5+985 si km 9+731, si pe DN 79, intre km 108+730 si km 110+550.

Primul proiect prevede largirea la patru benzi pe un tronson de 3,7 km, cuprins intre iesirea din Episcopia Bihor si intrarea in comuna Biharia, de unde va incepe traseul Centurii Biharia. Valoarea totala estimata este de 48.351.236,17 lei, cu TVA.

Cel de-al doilea sector de drum national care urmeaza sa fie largit este pe DN 79. Acesta are o lungime de 1,8 km si este cuprins intre Aeroportul Oradea si giratia care va fi amenajata la intersectia cu drumul spre Livada. Valoarea totala estimata a investitiei este de 30.092.057,24, cu TVA.

Proiectele tehnice ale celor doua obiective de investitii sunt realizate si au obtinut avizele din comisiile CNAIR, urmand a fi depuse spre avizare in comisia tehnica a Ministerului Transporturilor.

La inceputul lunii iunie ne propunem sa dam drumul la procedurile de licitatie pentru selectarea unor constructori. Ne propunem ca din toamna acestui an sa inceapa lucrarile si in vara anului viitor aceste doua largiri sa fie operationale. Ele vor fi importante pentru descarcarea traficului din zona Real – Episcopia, pentru reducerea numarului de accidente inspre Biharia si pentru asigurarea unei conectari corespunzatoare atat cu Centura Biharia, cat si cu drumul spre Livada”, a declarat in conferinta de presa Ilie Bolojan, presedintele Consiliului Judetean Bihor.

In aceasta perioada au fost initiate demersurile necesare ca finantarea sa fie asigurata prin fonduri europene.

De asemenea, sunt in lucru alte doua proiecte mari de infrastructura in aceste zone: Centura Nojorid, aflata in executie, si Centura Biharia, aflata in etapa de evaluare a ofertelor depuse in cadrul licitatiei.

Articolul precedentNOKIAN TYRES, INVESTITIE DE 650 MILIOANE EURO IN ORADEA– Au inceput lucrarile la prima fabrica de producere a anvelopelor cu emisii zero de CO2 din lume.
Articolul următorBANI PENTRU PODUL PESTE PRUT DE LA UNGHENI – Podul va costa 198 milioane lei si va avea 260 metri lungime

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.