TRONSONUL 4 AL AUTOSTRAZII SIBIU-FAGARAS ARE UN CONSTRUCTOR – Contractul de 1,19 miliarde de lei fara TVA a fost castigat de asocierea Makyol – Yapi

O asociere de constructori turci a fost desemnata castigatoarea contractului pentru proiectarea si executia tronsonului 4 (Sambata de Sus – Municipiul Fagaras si Drum de legatura cu DN1) al Autostrazii Sibiu- Fagaras, lung de 16,26 km. Contractul, finantat prin Programul Transport, va putea fi semnat peste 10 zile, daca nu vor fi depuse contestatii.

Contractul a fost adjudecat la o valoare de 1,19 miliarde de lei (fara TVA).

Acesta prevede proiectarea si executia celor 16,26 km ai acestui tronson in termen de 48 de luni (12 luni perioada de proiectare si 36 de luni perioada de executie a lucrarilor).

Astazi, dupa finalizarea procesului de evaluare a ofertelor, am desemnat castigatorul contractului pentru proiectarea si executia tronsonului 4 al autostrazii Sibiu – Fagaras (16,26 km), inclusiv drumul de legatura cu DN1 (5,6 km). ASOCIEREA MAKYOL INSAAT SANAYI TURIZM VE TICARET A.S. – YAPI MERKEZI INSAAT VE SANAYI A.S. trebuie sa finalizeze proiectarea in 12 luni, iar lucrarile de constructie in 36 de luni”, spune Cristian Pistol, directorul general al CNAIR.

Finantarea contractului in valoare de 1,19 miliarde lei fara TVA va fi asigurata prin Programul Transport 2021-2027.

Daca rezultatul procedurii nu va fi contestat vom putea semna contractul dupa expirarea perioadei legale de depunere a acestora”, spune Pistol.

Traseul Autostrazii Sibiu-Fagaras porneste din dreptul localitatii Boita si se termina in apropierea Municipiului Fagaras. Traseul trece adiacent de localitatile Turnu Rosu, Sebesu de Jos, Racovita, Marsa – Avrig, Porumbacu de Jos – Porumbacu de Sus, Sarata, Scoreiu, Carta, Arpasu de Jos, localitati ce apartin judetului Sibiu si de localitatile Ucea de Jos – Ucea de Sus, Vistea de Jos – Vistea de Sus, Dragus, Sambata de Jos, Voila – Voivodeni, Dridif – Luta, Hurez, Municipiul Fagaras si Ileni, din judetul Brasov.

Sectorul de Autostrada Sibiu-Fagaras va asigura legatura pe un drum de mare viteza pe intercoridorul Moldova-Transilvania.

Pana la termenul limita, pentru tronsonul 4 fusesera depuse sase oferte:

1. Asocierea AUTOMAGISTRAL – PIVDEN SRL – ROSTDORSTROY SRL (Ucraina)

2. Asocierea S.C. BOG’ART S.R.L. – SC CONI SRL – SC TOHME CONTRACTING LLC – S.C. RIA DESIGN CONSULTING SRL (Romania – Georgia)

3. IC ICTAS INSAAT SANAYI VE TICARET ANONIM SIRKETI (Turcia)

4. Asocierea MAKYOL INSAAT SANAYI TURIZM VE TICARET AS – YAPI MERKEZI INSAAT VE SANAYI AS (Turcia)

5. MAPA INSAAT VE TICARET ANONIM SIRKETI (Turcia)

6. Asocierea SC STRABAG SRL – SC GEIGER TRANSILVANIA SRL (Romania)

Autostrada Sibiu – Fagaras (68 km), finantata prin fonduri europene, are o importanta majora in desfasurarea traficului deoarece face parte dintr-un proiect mai amplu de conectivitate a infrastructurii rutiere la reteaua de transport europeana TENT – Comprehensive.

Articolul precedentCFR LANSEAZA LICITATIE DE 1,33 MILIARDE LEI FARA TVA – Lotul 6 Poarta – Caransebes va fi modernizat
Articolul următorTRONSONUL SEBES-TURDA VA FI REDESCHIS PE 15 MAI – Autostrada s-a surpat iar, dupa ce tocmai a fost demolata si reconstruita

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.