CONTRACT URIAS IN AVIATIE – Azerbaijan Airlines isi cumpara 8 Boeing-uri 787-8 Dreamliner

FILE - In this Jan. 25, 2020, file photo a Boeing 777X airplane takes off on its first flight with the Olympic Mountains in the background at Paine Field in Everett, Wash. Boeing is reporting another huge loss, this one because of a setback to its 777X widebody jetliner. Boeing said Wednesday, Jan. 27, 2021, it lost $8.4 billion in the fourth quarter on weaker demand for planes during the pandemic. (AP Photo/Ted S. Warren, File)

Compania aeriana Azerbaijan Airlines si Boeing au ajuns la un acord privind furnizarea a opt 787-8 Dreamliners. Potrivit acordului, pentru a sprijini cresterea flotei pe distante lungi a companiei aeriene, cinci dintre avioane sunt planificate sa fie livrate pana in 2030, iar restul de trei dupa 2030, transmite publicatia azera News.Az.

Aeronavele ultra-eficiente vor permite companiei aeriene AZAL sa-si extinda reteaua de rute si capacitatea de a atrage turisti in tara.

Azerbaijan Airlines este una dintre cele mai mari companii aeriene din Asia Centrala si opereaza o flota diversa de avioane, inclusiv Boeing 757, 767 si 787.

Dezvoltarea cu succes a industriei aviatiei civile a tarii a devenit posibila datorita sprijinului si atentiei continue a presedintelui Republicii Azerbaidjan, domnul Ilham Aliyev”, a declarat presedintele AZAL Jahangir Asgarov.

Semnarea contractului cu Boeing pentru achizitionarea modernului Boeing 787 Dreamliner cu caroserie larga este un pas semnificativ in modernizarea flotei si cresterea nivelului operatiunilor de zbor ale AZAL.

Datorita flexibilitatii, autonomiei inalte si eficientei consumului de combustibil, Boeing 787 Dreamliner a permis companiilor aeriene sa deschida peste 350 de noi rute non-stop.

Noul Dreamliner va permite Azerbaijan Airlines sa-si extinda reteaua in Europa, Asia si alte regiuni.

787 a ajutat la pozitionarea Azerbaijan Airlines ca principal transportator in Asia Centrala, prin flexibilitatea si capacitatea avionului, sprijinind Azerbaidjanul in cresterea turismului si cresterii economice. De mai bine de 20 de ani ne-am bucurat de un parteneriat extraordinar cu Azerbaijan Airlines, iar aceasta comanda pentru Dreamliners este o dovada a fortei familiei noastre de produse si a relatiei dintre companiile noastre”, a declarat Stan Deal, presedinte si CEO al Boeing Commercial Airplanes.

In calitate de companie aerospatiala lider la nivel mondial, Boeing proiecteaza, produce, furnizeaza servicii si sisteme pentru operarea si intretinerea aeronavelor civile, navelor spatiale si a produselor de aparare pentru clienti din peste 150 de tari.

Articolul precedentSE DESCHIDE O NOUA STATIE DE METROU – Statia Tudor Arghezi va fi pusa in functiune peste doua luni
Articolul următorMARCAJE RUTIERE DE 330,5 MILIOANE LEI – CNAIR lanseaza o licitatie deschisa

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.